0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

>>

 

Uppsala kommuns långsiktiga arbete för att fler Uppsalabor ska hitta en egen försörjning ger resultat. Under de första tre månaderna 2022 var det 800 personer färre som behövde försörjningsstöd jämfört med samma period förra året.

 

Kommunen arbetar för att fler långtidsarbetslösa och nyanlända ska få ett arbete. När fler personer får möjlighet att bygga upp sin kompetens och får ett arbete med en inkomst de kan försörja sig på innebär det också att de inte längre blir beroende av försörjningsstöd.

Under 2020 lyckades Uppsala kommun vända en negativ uppgång och minska antalet Uppsalabor i behov av försörjningsstöd. Sedan dess har den positiva utvecklingen fortsatt. Under januari, februari och mars i år var det 800 personer färre som behövde försörjningsstöd jämfört med samma period förra året.

– Våra insatser för att fler ska få arbete och en stärkt position på arbetsmarknaden ger resultat. När föräldrar går från försörjningsstöd till ett jobb blir de förebilder för sina barn, särskilt när kvinnor lyfts ger det en vinst för hela familjen. Den ökade ekonomiska frihet och självutveckling som en egen lön innebär är avgörande för minskad oro och ökad trygghet, säger Mohamad Hassan (L), ordförande arbetsmarknadsnämnden.

– Det är rekordmånga som går vidare till arbete eller studier efter att ha deltagit i våra olika insatser för att stärka sin plats på arbetsmarknaden. Det här är en nivå vi inte befunnits oss på tidigare och det är en mycket glädjande utveckling, säger Henrik Jansson, avdelningschef.

 

Extern skribent: Uppsala kommun • 2022-05-02

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.