0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second
Nybyggnation / Uppsala kommun

>>

 

Nu är planeringen av en ny länk mellan Fullerö och Storvreta klar. En ny detaljplan anger hur en huvudgata kantad av gång- och cykelvägar kan byggas mellan Fullerö och Storvreta. Längs delar av gatan planeras för bostäder och en förskola i denna första etapp.

 

Plan- och byggnadsnämnden beslutade under torsdagens möte att anta en ny detaljplan för Södra Storvreta (Se karta längre ner). Planen gör det möjligt att bygga en förskola med upp till åtta avdelningar och omkring 125 bostäder, som tillsammans med en ny huvudgata kommer att knyta ihop Storvreta med Fullerö.

– Jag är glad att vi nu fattat beslut om en detaljplan som kommer knyta ihop Storvreta och Fullerö och möjliggöra fler bostäder och förskoleplatser. För oss i Mittenstyret är det viktigt att hela Uppsala kommun utvecklas, säger Ylva Stadell (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

Detaljplanen beskriver att bostadshusen kan byggas som radhus, kedjehus, parhus och fristående villor. Visionen är att det ska bli en mix av hyresrätter, bostadsrätter och äganderätter. Längs huvudgatan ska gång- och cykelvägar byggas, liksom busshållplatser när behovet uppstår. Detaljplanen anger också att bebyggelsen kan utformas tätare och högre – upp till tre våningar – vid huvudgatan, medan bebyggelsen ska vara glesare och lägre längre ifrån gatan.

 

Planen justerad efter granskning

Detaljplanen var ute för granskning under augusti-september 2021. Då inkom sammanlagt 30 yttranden. Planen har därefter justerats, bland annat har behovet av arkeologiska undersökningar och hänsyn till naturmiljöerna under byggandet förtydligats.

 

Visionen för Södra Storvreta

Den nya detaljplanen gäller den första etappen i utvecklingen av Södra Storvreta. Visionen för hela Södra Storvreta är ett naturnära och småskaligt bostadsområde som binder ihop Fullerö med Storvreta. Här ska i kommande etapper planeras för fler småhus, skola, idrottshall och flerbostadshus med verksamheter i bottenvåningarna.

 

 

 

Extern skribent: Uppsala kommun • 2022-03-25

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.