0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second
Bandy / Destination Uppsala

>>

 

Uppsala bjuder in till bandyfest när finalveckan nu är här. I helgen ska fyra SM-finaler avgöras på Studenternas i Uppsala. Arenan står redo med plats för ca 15 000 åskådare, på lördag ställs Villa Lidköping damer mot AIK och i herrfinalen möter Villa Lidköping Edsbyn.

 

– Äntligen är finalveckan här, efter två år av publikfria finalmatcher ser vi nu fram emot att återigen få erbjuda härlig stämning på läktarna. Vi väntar besökare från hela landet och vårt lokala näringsliv har förberett för en riktigt folkfest i Uppsala, säger Jonas Ekebacke projektledare för Bandyfinalerna.

Bandyfinalerna i Uppsala inramas som alltid av traditioner. Många av Uppsalas restauranger förbereder för fullt med bandypytt för den klassiska bandyfrukosten innan matcherna på Studenternas. Innan matchstart sjunger Orphei Drängar nationalsången och flankeras av studenter på isen med blågula ballonger. 

Finalhelgen inleds på fredagen med juniormatcher på pojk- och flicksidan där de två första SM-vinnarna för året ska koras. På lördagen spelas damfinalen med start kl. 11.30 och sedan det stod klart att AIK ställs mot Villa Lidköping är det upplagt för publikfest och härlig stämning på läktaren. Herrfinalen startar kl. 16:30 där Villa Lidköping möter Edsbyn.

Eftersom det väntas komma mycket publik till framför allt lördagens matcher så uppmuntrar Jonas Ekebacke alla att vara ute i god tid.
– Minst en timme innan matchstart bör man vara på plats utanför Studenternas.

 

Extern skribent: Destination Uppsala

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.