0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Samhälle / Kristdemokraterna

>>

 

I lördags höll Kristdemokraterna i Uppsala sitt årsmöte där de bland annat behandlade en motion om nej till spårväg. Under samma möte fastställdes också listan till kommunvalen, och en ny ordförande för partiavdelningen valdes.

 

Sedan tidigare har KD sagt nej till spårväg i centrum, men lämnat öppet för den ursprungliga sträckan mellan Bergsbrunna och Gottsunda. Lördagens beslut innebär ett nej till samtliga sträckningar. Ett nytt beslut vill partiet inte fatta innan en folkomröstning har genomförs.

– Vi är valda av och för Uppsalas befolkning och det är tydligt att både spårväg och den massiva utbyggnaden i sydöstra staden saknar folklig förankring. Vi säger nu tydligt nej och därmed får spårvägsutbyggnaden läggas på is för den här gången, säger kommunalrådet Jonas Segersam.

 

Förnyat förtroende och sällskap av fastighetsjurist och specialistsjuksköterska 

Kommunalrådet Jonas Segersam fick också förnyat förtroende att vara partiets toppkandidat. Han får sällskap av fastighetsjuristen Cecilia Hamenius på plats två, och specialistsjuksköterskan Evelina Solem på plats tre. Totalt innehåller listan 54 namn (se bilaga), målet är att KD i Uppsala därmed ska gå från sex till nio mandat i fullmäktige.

 

– Vi känner medvind och går för tre ytterligare mandat i kommunfullmäktige. Vi upplever ett stort stöd för vår klassiskt borgerliga politik med en mycket stabil grund i svenska värderingar, säger Jonas Segersam och fortsätter:

– Nu har vi vår politik och lista på plats, och med uppbackning av styrelsen med nyvalde ordföranden Magnus Wikberg ser jag fram mot ett framgångsrikt val, avslutar Segersam.

Cecilia Hamenius är ett känt namn bland Uppsalaborna. Hon är förutom fastighetsjurist tidigare kommunalråd för Folkpartiet.

 

 

Extern skribent

 

 

 

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.