0 0
Read Time:2 Minute, 23 Second
Premiär 16 juni / Destination Uppsala »

 

Över 3000 inspirerande bilder som förvandlar väggar, golv och tak till ett konstverk är det besökare får uppleva när multimediautställningen Van Gogh Alive – The Experience gästar Uppsala och Fyrishov i sommar. En unik möjlighet att uppleva den världskända konstnären Vincent van Goghs konstnärskap på ett helt nytt sätt. Utställningen pågår från den 16 juni och under en begränsad tid under sommaren.

 

Vincent van Goghs verk har visats och uppskattats runt om i världen i över 100 år, men aldrig så här. Van Gogh Alive, producerad av Grande Experiences, är en digital konstupplevelse med levande grafik och musik som stimulerar alla sinnen, och där målningarna får liv genom projektioner i stor skala med livfulla detaljer. I utställningen går besökaren in i Van Goghs bildvärld, fylld av ljus, färg och ljud.

Van Gogh Alive har upplevts av miljoner besökare runt om i världen, och i sommar hoppas den bli en dragare till Uppsala.
.

– Det här är bra för Uppsalas besöksnäring. Utställningen kan bli ett dragplåster för Uppsalas besöksnäring under sommaren 2022, och ett bra komplement till Uppsalas befintliga utbud. Utställningen kommer sannolikt även att öka besöken till kommunens övriga kulturella sevärdheter, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande (S) och styrelseordförande Destination Uppsala.

 

Utställningen riktar sig till en bred målgrupp, såväl vuxna som barn. Samtidigt som den uppskattats av konstintresserade så har den tack vare sin multimediaupplevelse också mottagits väl av besökare som vanligtvis inte besöker konstinstitutioner.

 

– Upplevelsen har skapats för att låta besökare njuta i sin egen takt. Och alla skapar sin egen evenemangsupplevelse, ett nytt sätt att uppleva konst och vara mitt i den. Vi ser fram emot att erbjuda inresta gäster och uppsalabor en riktigt häftig och annorlunda upplevelse, säger Anna Lindström, Chef Möten & Evenemang, Destination Uppsala.

 

Utställningen erbjuder besökaren en upplevelse som aktiverar alla sinnen. Detaljerade bilder flödar genom massan av projektorer och slås samman med digitalt surroundljud och dofter som väcker känslan av den franska landsbygden.

 

– Efter att ha förtrollat över 8.5 miljoner människor och haft utsålda stopp över hela världen, inklusive London, Rom och Sydney, är vi oerhört glada att nu ta utställningen Van Gogh Alive till Uppsala sommaren 2022. Detta är en oförglömlig kulturell upplevelse för hela familjen, säger Bruce Peterson, ägare av Grand Experiences.

 

Den spektakulära utställningen som visats i över 165 städer och på 32 olika språk kommer nu äntligen till Uppsalas Fyrishov.
.

– Vi är glada att äntligen få presentera utställningen i Uppsala, säger Stefan Papangelis, VD Nordic Exhibitions & Events, som är den svenska arrangören. Uppsala har ett bra geografiskt läge, ett stort upptagningsområde och en kapacitet att välkomna större besöksvolymer, vilket gör utställningen tillgänglig för många.
.

För utställningens genomförande planerar arrangören att lokalt anställa ett tiotal ungdomar för tidsbegränsade sommarjobb.

 

Extern skribent: Destination Uppsala | Urspr. 2021-12-17

 

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.