0 0
Read Time:1 Minute, 40 Second

ARBETE / UPPSALA KOMMUN

 

Uppsala kommun har beslutat att förstärka arbetsmarknadsinsatser för prioriterade målgrupper under 2022. För att möta en ökad efterfrågan förstärks även vuxenutbildningen med extra medel under nästa år.

 

I Uppsala kommuns Mål och budget för 2022 finns satsningar inom arbetsmarknadsområdet och vuxenutbildning på sammanlagt 40 miljoner kronor. Arbetet inom arbetsmarknadsnämndens ansvarsområde bidrar till ökad trygghet och minskade socioekonomiska skillnader bland annat genom att hjälpa personer till arbete eller studier. För 2022 har Uppsala kommun även avsatt tre miljoner kronor för fortsatt närvaro med verksamhet i olika stadsdelar och arbete för ett jämställt arbetsmarknadsinträde.

– Den ökade efterfrågan visar att sökande ser vuxenutbildningen som en möjlig väg till kompetensutveckling eller för att sadla om. Förstärkningen av arbetsmarknadsinsatser leder till att fler människor får hjälp på sin väg mot egen försörjning vilket bidrar till att minska utanförskapet. Om vi får fler föräldrar i arbete skapar vi bra förebilder och en större känsla av delaktighet i samhället, säger Mohamad Hassan (L), ordförande arbetsmarknadsnämnden.

 

– Vi har länge sett ett stort intresse för vuxenutbildningen och vi väntar oss att det fortsätter även nästa år. Vi kommer nu investera i utveckling av befintliga yrkesutbildningar och för att starta nya som ett led i vårt arbete för att fler uppsalabor ska kunna försörja sig långsiktigt genom jobb och utbildning, säger Lena Winterbom, direktör arbetsmarknadsförvaltningen.

 

Insatser för personer som står långt från arbetsmarknaden

Arbetsmarknadsinsatser för prioriterade målgrupper förstärkts med ytterligare 25 miljoner kronor för 2022. De extra resurserna betyder att fler som söker arbete kan erbjudas olika slags arbetsmarknadsanställningar. Förstärkningen möjliggör också fler upphandlade insatser som kan ge fler ett individanpassat stöd på väg mot arbete eller studier.

 

Ökad efterfrågan av vuxenutbildning

Vuxenutbildningen spelar en avgörande roll för nyanländas etablering, individers möjlighet att byta yrke, ställa om under livet och för kompetensförsörjningen i samhället i stort. För att möta en ökad efterfrågan och behov av vuxenutbildning har den förstärkts med 15 miljoner kronor för 2022.

 

Extern skribent: Uppsala kommun 2021-12-21

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.