0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second
Coronapandemin / Uppsala kommun »

 

För att minska risken för smittspridning av covid-19 går Uppsala kommun ut med en vädjan till alla vårdnadshavare som har möjlighet att låta sina barn vara hemma från förskola och fritids under jul- och nyårsveckorna.

 

När smittan av covid-19 nu ökar snabbt igen vill Uppsala kommun be alla vårdnadshavare som inte ska arbeta och inte är i behov av barnomsorg under jullovet att ha barnen hemma från förskolan och fritidshem.

Det finns naturligtvis många vårdnadshavare som arbetar under julhelgerna och mellandagarna – inte minst inom vården och äldreomsorgen – och uppmaningen riktar sig inte till de personer som är beroende av barnomsorg för att kunna arbeta.

– Alla som är i behov av barnomsorg är naturligtvis välkomna till förskola och fritids. Vår vädjan riktar sig bara till dem som kan vara lediga. Passa på att få lite extra tid med ditt barn och gör förskolans och fritidshemmens medarbetare en stor tjänst, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i utbildningsnämnden.

Förskolorna och fritidshemmen vill av smittoskäl undvika att slå ihop barngrupper och samla alltför många barn från olika förskolor. Pandemin gör dessutom att personalfrånvaron är högre än normalt och många vill vara lediga över jul.

– Vi gick ut med en liknande vädjan inför julhelgen 2020 vilket fick stor effekt. Vi är tacksamma över att så många vårdnadshavare ville hjälpa till och hoppas att de är beredda att göra det igen, säger Susana Olsson Casas, utbildningsdirektör i Uppsala kommun.

Extern skribent: Uppsala kommun, 2021-12-13 

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.