0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second
Uppsala kommun »

 

Det blir den tidigare forskaren Andreas Brutemark som blir ny enhetschef för Biotopia och Naturskolan. Han kommer senast från en tjänst som affärsområdeschef inom ett konsultbolag som arbetar med miljöövervakning för mark och vatten.

 

Andreas är bosatt i Uppsala och har en bakgrund som forskare inom akvatisk ekologi rörande framförallt växtplankton och deras interaktion med övriga miljön, gärna ur ett klimatperspektiv.

– Det ska bli spännande att få bli en del av Biotopia och Naturskolan. Aldrig förr har miljön varit så aktuell som nu. Allt fler har hittat tillbaka till friluftslivet. Klimatet, mikroplaster, miljögifter och annat debatteras som aldrig förr. Här har vi en viktig roll att fylla då vi ska förse Uppsalas medborgare med information, men också inspiration rörande den lokala miljön, säger Andreas Brutemark.

Lustfylld naturvetenskap

Verksamheterna Biotopia i Vasaparken och Naturskolan i Hammarskog drivs inom avdelningen Konst och kulturarv på Kulturförvaltningen i Uppsala kommun. 

Biotopia ligger i den centrala Vasaparken och är en plats för spännande och lustfylld naturvetenskap med verksamhet som riktar sig till alla som vill upptäcka Upplands natur.

– Vi är mycket glada över att Andreas Brutemark blir vår nya enhetschef för Biotopia och Naturskolan. Andreas har en spännande bakgrund som forskare och kommer att bidra med både starkt ledarskap och kunskap, säger Helena Westin, avdelningschef för Konst och kulturarv inom Kulturförvaltningen där Biotopia är en del.

Andreas Brutemark tillträder som enhetschef för Biotopia och Naturskolan den 1 januari 2022. 

 

 

 

 

Extern skribent: Uppsala kommun • 2021-12-08

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.