1 0
Read Time:1 Minute, 12 Second
BOTANIK / Uppsala kommun

 

 

Uppsala kommuns nya stadsträdgårdsmästare heter Elisabet Jonsson. Hon kommer ansvara för att utveckla kommunens grönområden och parker. I tjänsten ingår även att samordna arbetet för ökad trygghet i utomhusmiljöer. Elisabet Jonsson kommer närmast från en tjänst som chef för Plan- och byggnadsavdelningen på Uppsala kommun.

Parker och grönområden är viktiga för människor i alla åldrar och spelar en viktig roll i ett hållbart samhälle. Elisabet Jonsson kommer som ny stadsträdgårdsmästare ha ett övergripande ansvar för utvecklingen av Uppsala kommuns grönområden i stads- och landsbygdsmiljöer. I uppdraget kommer också trygghet i utomhusmiljöer och folkhälsa att ingå.

– Det känns väldigt roligt att få jobba för att utveckla Uppsalas gemensamma vardagsrum. I ett växande Uppsala är det viktigt att säkra attraktiva gröna miljöer. Vi har fantastiskt vackra torg, parker och naturområden att förädla, så jobbet känns väldigt meningsfullt, säger Elisabet Jonsson, tillträdande stadsträdgårdsmästare, Uppsala kommun.

– Jag är mycket nöjd med att Elisabet tillträder rollen som stadsträdgårdsmästare. Vi samlar nu kommunens ambitioner kring ökad trygghet, biologisk mångfald och folkhälsa i arbetet med att utveckla kommunens grönområden, parker och stadsmiljö, säger Christian Blomberg, stadsbyggnadsdirektör, Uppsala kommun.

Elisabet Jonsson tillträder som stadsträdgårdsmästare den 15 januari. Hon arbetar nu sedan fem år som avdelningschef för Plan- och byggnadsavdelningen på Uppsala kommun. Biträdande stadsbyggnadsdirektör Anna Axelsson går in som avdelningschef för Plan- och byggnadsavdelningen tills en ny avdelningschef är på plats.

 

 

Extern skribent: Uppsala kommun • 2021-12-01

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.