0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second
• Barn och unga •

 

 

Barn och unga ska ha trygga och säkra vägar till och från förskola och skola. Därför satsar Mittenstyret i Uppsala på att förbättra trafiksäkerheten kring förskole- och skolområdet.


Även om förskolan eller skolan ofta ligger inom cykel- eller gångavstånd, och det finns en cykelväg dit, väljer allt fler vårdnadshavare att skjutsa sina barn i bil. Fler bilar kring förskolorna och skolorna medför en osäker trafikmiljö för barn och unga.

På flera håll ser vi ofta en hektisk trafiksituation i samband med hämtning och lämning med överträdelser av trafik- och parkeringsregler. Följden blir en ökad trafikfara kring förskole- och skolområdet, vilket i sin tur bidrar till att fler väljer att skjutsa sina barn i bil.

– När vi bygger staden ska vi planera för närhet till skola och aktiviteter så att barnen själva ska kunna ha frihet att kunna gå eller cykla på ett säkert sätt, säger Rickard Malmström (MP), ordförande gatu- och samhällsmiljönämnden

 


Illustrationsbild.

Mittenstyret i Uppsala kommun ser nu till att riktlinjer tas fram för att förbättra trafiksäkerheten för barn och unga som går eller cyklar till förskola och skola.

– Det är viktigt att barn och unga känner sig trygga när de tar sig till och från förskola och skola. Genom framtagande av riktlinjer för hämta- och lämnafunktion kan vi från början säkerställa en säker trafiksituation vid planering av nya skolor, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande utbildningsnämnden

Andelen barn- och unga som går och cyklar till förskola, skola samt fritidsaktiviteter i vardagen ska öka. Uppsala kommun ska därför förbättra trafikmiljön kring förskolor och skolor och utarbeta riktlinjer för hämta- och lämnafunktion vid skolor och förskolor.

 

Extern skribent: Uppsala kommun 2021-10-28

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.