0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second
SKOLA • UPPSALA KOMMUN

>>

 

– När fler barn föds i Uppsala behöver vi också fler skolor. Med de här planerna ser vi till så att nästa generation som växer upp i Rosendal och Bergsbrunna har nära till skolan. Samtidigt säkerställer vi att Rosendalsborna får en allaktivitetsplats i området, säger Ylva Stadell (S), plan- och byggnadsnämndens ordförande.

 

Plan- och byggnadsnämnden godkände bygglovet för Rosendals skola, som kommer ligga på Arne Tiselius gata 39 i västra delarna av Rosendal. Skolan byggs för 750 elever från förskoleklass till nian och kommer även ha lokaler för tillagningskök och fritids.

I direkt anslutning till skolan ligger stadsskogen, och söder om skolan ska en allaktivitetsplats anläggas, med bollsportsytor, löparbana, längdhoppsgrop och en större gräsyta för spontanidrott. Tanken är att Rosendals skolas elever ska ha tillgång till ytan under raster och idrottslektioner.

– Oavsett var i Uppsala du bor ska du som förälder kunna känna dig trygg med att det finns en bra skola nära hemmet. Jag är glad över att en ny skola med plats för närmare 750 elever nu ska byggas i Rosendal och att arbetet med en ny förskola och skola i Bergsbrunna nu går vidare, säger Helena Hedman Skoglund (L), utbildningsnämndens ordförande.

 

 

Både ny förskola och skola i Bergsbrunna på sikt

Det har också tagits fram en detaljplan för Uppsävja förskola, vilken plan- och byggnadsnämnden nu beslutade att skicka ut för samråd där intressenter och allmänhet kan lämna synpunkter. Detaljplanen möjliggör först och främst byggandet av den planerade nya förskolan med åtta avdelningar. Men också byggande av en skola med tre parallella klasser i årskurserna F-6 och en idrottshall, då behov av dessa bedöms uppkomma inom en nära framtid.

Samrådstiden meddelas på uppsala.se, men beräknas bli från mitten av oktober och sex veckor framåt. Målet är att detaljplanen ska kunna antas under 2022.

Extern skribent: Uppsala kommun • 2021-10-06

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.