0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second
— 11 SEPTEMBER —

 

Kulturen i Uppsala fortsätter att blomstra, trots pandemin. Lördag 11 september genomförs Kulturnatten i Uppsala för 33:e året i rad. Programmet blir liksom förra året digitalt.

Publiken bjuds på ett program med cirka 150 digitala inslag från 85 arrangörer. I programmet finns inslag som musik-och dansuppträdande, guidade vandringar, filmvisningar och barnaktiviteter. 

– Jag är väldigt glad att vi kan genomföra Kulturnatten, även om vi behövt tänka om i genomförandet. Jag är också oerhört imponerad över det fantastiska arbete som Uppsalas kulturaktörer gör, tillsammans bjuder de på en mängd olika genrer och det finns något för alla, säger Linda Eskilsson (MP), kulturnämndens ordförande.

Viktigt att bevara kulturen under pandemin

Den officiella invigningen kan ses från klockan 08.00. Linda Eskilsson (MP), kulturnämndens ordförande och Sten Bernhardsson, kulturdirektör inleder. Uppsalamagikern Johan Ståhl invigningstalar och Uppsalabaserade duon Trummor & Orgel står för musik och årets fanfar.

Under invigningen presenteras årets Gösta Knutsson-stipendiat Elisabeth Bucht och Kulturarvspristagaren Jonathan Tigrar.

– Kulturens scener och mötesplatser tillåts nu succesivt öppna upp och välkomna besökare på plats. Det är dessvärre inte möjligt att ordna den stora folkfest som Kulturnatten i Uppsala brukar vara, på grund av risken för ökad smittspridning. Jag är därför glad över att vi i år kan tillgängliggöra Kulturnatten genom en mängd digitala upplevelser, säger Sten Bernhardsson, kulturdirektör.

Annorlunda Kulturnatt

Programmet finns redan nu publicerat på Kulturnattens hemsida. Från klockan 8.00 den 11 september kompletteras programmet med länkar till samtliga programpunkter.

– Det blir återigen en annorlunda Kulturnatt när allting sker digitalt. Det är roligt att så många arrangörer väljer att ställa om och hjälpa till att sprida Uppsalas rika kulturliv digitalt. Det är häftigt att pandemin har bidragit till att sprida och tillgängliggöra kulturen mer, säger Malin Lejskog, projektledare.

Extern skribent: Uppsala kommun 2021-09-02

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.