0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

UPPSALA KOMMUN / UNGDOM —

(Uppsala kommun)

 

Uppsala kommun går in i ett samverkansprojekt med Uppsala Stadsmission och bidrar med 4,4 miljoner kronor. Projektet ska stötta unga med behov av särskilda insatser och stöd med en meningsfull sysselsättning.

 

I samverkan med Uppsala kommun kommer Uppsala Stadsmission att erbjuda sysselsättning för unga i åldern 18-25 år med behov av särskilda insatser och stöd. Aktiviteterna kommer att genomföras i Stadsmissionens verksamheter Hantverksslussen och Matcentralen. Målet är att i förlängningen göra det möjligt för de som deltar att närma sig arbetsmarknaden.

– Samverkansprojektet i samarbete med Uppsala Stadsmission är en långsiktig insats för att få fler unga ut i arbetsmarknaden. Med riktade insatser och stöd ökar möjligheterna för framtida meningsfull sysselsättning och egen försörjning, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

– Att ha ett arbete och klara sin egen försörjning är en jätteviktig del i att känna frihet och välbefinnande. Med den här satsningen kan fler få individanpassat stöd för att nå det målet, säger Tobias Smedberg (V), kommunalråd.

Projektet, En inkluderande arbetsmarknad – gemenskap i arbete, vänder sig till personer som ännu inte är aktuella för olika arbetsmarknadsinsatser.

– Vi ser att det är värdefullt när vi kan arbeta tillsammans med civilsamhället för att få på plats den här typen av insatser och möjliggöra för deltagarna att vara aktiva i verksamheterna, säger Lena Winterbom, förvaltningsdirektör i arbetsmarknadsförvaltningen.

 

 

Extern skribent: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.