0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

UPPSALA / KLIMATVECKAN 2021

(UPPSALA KOMMUN)

 

När Uppsala klimatvecka invigs den 21 mars är det startskottet för en vecka som engagerar fler än 50 aktörer med över 80 programpunkter. Med på programmet finns bland annat profiler som folkbildaren Per Granqvist, artisten Magnus Carlson och hållbarhetsprofilerna Emma Sundh och Maria Soxbo.

 

Arbetet med att mobilisera Uppsala i den kommande klimatveckan har pågått sedan i november och gensvaret har varit överväldigande. Uppsala klimatveckas fokus är hållbar konsumtion och livsstil, teman i programmet är konsumtion, resande, matvanor och boende.

– I Uppsala har vi som mål att vara klimatneutrala 2030. Vi behöver sänka våra samlade utsläpp av växthusgaser med 10-14 procent per år från och med 2021 för att nå det. Som en resursrik välfärdskommun kan vi gå före och vi har många företag som ser möjligheter i det, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

 

Årets program har många programpunkter som ska bidra till en helhetsbild över utmaningarna och möjligheterna som klimatomställningen innebär. Rickard Malmström (MP) menar att det finns mycket vi kan göra redan idag för att minska våra individuella klimatutsläpp:

– De flesta åtgärder är enkla och får oss att må bättre i vardagen. Om hela samhället drar åt samma håll kan vi öka takten så mycket som krävs och samtidigt säkerställa att Uppsala fortsätter vara en stark region i världen, säger Rickard Malmström (MP), kommunalråd.

 

Uppsala klimatvecka är en av många aktiviteter som ska bidra till att skynda på de nödvändiga utsläppsminskningar som krävs för vår hållbara framtid. Klimatveckan är ett startskott för att involvera Uppsalas invånare än mer i det fortsatta arbetet som återstår för att uppnå ett fossilfritt Uppsala 2030.

– Uppsala klimatvecka 2021 vill ge alla Uppsalabor verktyg, inspiration och kunskap som gör det möjligt för oss, som individer och samhälle, att bidra till och agera för de omställningar som krävs för vår hållbara framtid. Därför är det så roligt att så många olika organisationer, privatpersoner och företag engagerar sig i klimatveckan, säger Amanda Midhamre, projektledare för Uppsala klimatvecka.

 

Uppsala klimatvecka 2021 är framför allt ett digitalt event, men med några aktiviteter som händer där folk ändå rör sig.

 

Extern skribent: Uppsala kommun • 2021-03-11

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.