0 0
Read Time:2 Minute, 12 Second

UPPSALA / VUXENSTUDIER —

(UPPSALA KOMMUN)

 

Uppsala kommun tecknar ramavtal med Hermods för en mer flexibel undervisning inom vuxenutbildningen. Målsättningen är att höja kvaliteten genom ökad individanpassning och erbjuda större flexibilitet för elever så att fler kan gå vidare till jobb snabbare.

 

Ramavalet gäller flexibla studieformer för svenska för invandrare (sfi) studieväg 3, grundläggande och gymnasiala ämnen, yrkesutbildning handel och administration samt hotell och turism inom Uppsala kommuns vuxenutbildning till ett sammanlagt värde av cirka 40 miljoner kronor per år. Hermods har i anbudsförfarandet bäst kunnat visa att de kan organisera, individanpassa och kvalitetssäkra undervisning med individens behov i fokus.

– Hermods har en lång erfarenhet av flex- och distansundervisning som de har använt som grund för att ytterligare utveckla sina metoder och sin lärplattform på ett innovativt sätt för att möta kommunens krav på kvalitet och flexibilitet. Elevernas tillgång till studier, oavsett tid och rum, är kärnan för kommunens arbete med att underlätta individens möjlighet till jobb eller högre studier, säger Mohamad Hassan (L) ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

 

Flexibla studieformer för stärkt kvalitet

Uppsala kommun har även tidigare samarbetat med Hermods inom vuxenutbildning och det nya ramavtalet innebär ett förnyat förtroende med utökad uppdragsbeskrivning. Flexibla studieformer innebär att redan vid introduktionen ta hänsyn till elevernas individuella förutsättningar, det kan till exempel handla om att få kombinera undervisning i klassrummet med lektioner på distans.

– Samarbetet med Hermods innebär bland annat en förstärkt introduktion med extra stöd i ett tidigt skede och att studieblock kan sättas samman utifrån individens behov. Målsättningen är ökad kvalitet med bättre genomströmning för att fler ska kunna gå vidare snabbare till studier eller arbete, säger Ulrika Grönqvist, vuxenutbildningschef på arbetsmarknadsförvaltningen i Uppsala kommun.

 

Bedömningskriterier

I bedömningen av anbud har kommunen bland annat undersökt om leverantörerna erbjuder en forskningsbaserad utveckling av undervisningen, har beprövad erfarenhet samt hur elevernas olika förutsättningar och behov tillgodoses. Kraven har legat i linje med de riktlinjer som nyligen presenterades i den nationella KLIVA-utredningen (Stärkt kvalitet och likvärdighet inom kommunal vuxenutbildning för elever med svenska som andraspråk).

 

Ramavtal för fyra år

Sammanlagt deltog 12 olika leverantörer i upphandlingens två områden, varav fem lämnade in anbud för båda. Uppsala kommuns ramavtal med Hermods har trätt i laga kraft 9 mars, omfattar upphandlingens båda delar och gäller fyra år med start 1 augusti.

– Uppsala kommun blir en av Hermods största kunder och det blir väldigt roligt och inspirerande att fortsätta utveckla vuxenutbildningen tillsammans med dem. Uppsala kommun har i sitt förfrågningsunderlag lagt fokus helt på kvalitet och effektivitet och vi ser mycket fram emot att få påbörja arbetet med det nya uppdraget, säger Johan Sjögren, verksamhetschef för Hermods Komvux.

 

Extern skribent: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.