0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

KLIMAT & MILJÖ / KOMMUNIKATION —

(UPPSALA KOMMUN)

 

Uppsala kommun efterfrågar nu inspel på en handlingsplan för mobilitet och trafik som tagits fram med syfte att göra transporterna hållbara. Samrådstiden är från den 8 mars till och med 30 april.

 

Alla resor och transporter i Uppsala kommun ska ske med hållbara färdmedel år 2050. För att lyckas med det har kommunen tagit fram ett program för mobilitet och trafik med tillhörande handlingsplan. Programmet är tänkt att visa vägen för hållbara transporter, av både varor och människor. Nu bjuder Uppsala kommun in alla intresserade till samråd om handlingsplanen för att fånga upp synpunkter och åsikter om innehållet.

– Vi har högt ställda mål i Uppsala. För att lyckas måste alla dra sitt strå till stacken och jag hoppas att många Uppsalabor tar chansen att tycka till om hur vi ska nå hela vägen fram, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Nu tar vi ett viktigt steg för Uppsalas utveckling med en tydlig inriktning på effektiva och klimatsmarta resvanor. Då är det viktigt att ha dialog och få in synpunkter på hur det ska göras. Gång, cykel och kollektivtrafik prioriteras för ökad folkhälsa, minskade utsläpp och minskad trängsel, vilket är en förutsättning för att personer som verkligen behöver bil också ska få plats i vår växande kommun, säger Rickard Malmström (MP), ordförande gatu-och samhällsmiljönämnden

Samrådstiden är från den 8 mars till och med den 30 april. Dialogen kommer att ske helt digitalt och en dialogversion av handlingsplanen finns tillgänglig på www.uppsala.se/mobilitetochtrafik.

 

Extern skribent: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.