0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

INTERNATIONELLT / RANKING —

(UPPSALA AKADEMISKA SJUKHUS • UAS)

 

Akademiska sjukhuset klättrar från plats 48 till 46 när den internationella tidskriften Newsweek rangordnar världens bästa sjukhus. Endast två svenska sjukhus är med bland de 100 främsta i världen enligt undersökningen.

 

– Det är roligt att se att vi återigen hamnar så högt. Den främsta orsaken till det goda resultatet är att sjukhusets medarbetare gör ett väldigt bra jobb, säger Bengt Sandén, biträdande sjukhusdirektör med ansvar för verksamhetsutveckling och kvalitet.

– Det här är en bekräftelse på det enormt fina arbete våra medarbetare gör med att bedriva sjukvård och forskning i världsklass. Att Akademiska sjukhuset klättrar i rankingen trots ett exceptionellt år med pandemin är fantastiskt. Akademiska har utvecklat nya behandlingsmetoder för covid-19 och startat flera studier om sjukdomen samtidigt som man klarat av utbildning och ordinarie verksamhet, säger Malin Sjöberg Högrell, ordförande i sjukhusstyrelsen (L).

Endast två svenska sjukhus tar sig in på listan över världens 100 främsta; utöver Akademiska sjukhuset återfinns Karolinska universitetssjukhuset på plats sju. Listan toppas av tre amerikanska sjukhus: Mayo Clinic, följt av Cleveland Clinic och Massachusetts General Hospital.

Detta är tredje året som Newsweek rankar världens bästa sjukhus. Rankningen omfattar 2 000 sjukhus i 25 länder. Sjukhusen rangordnas efter tre kriterier: medicinska resultat, resultat i patientundersökningar och rekommendationer från experter, som läkare och chefer inom sjukvården.

Exempel på länder som ingår i rankingen är USA, Kanada, Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Italien, Spanien, Schweiz, Nederländerna, Sverige, Danmark, Norge, Finland, Israel, Sydkorea, Japan, Singapore, Indien, Thailand, Australien och Brasilien.

 

Extern skribent: Akademiska sjukhuset (UAS)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.