0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

SPORT & FRITID / CORONAPANDEMIN —

(BRANÄSGRUPPEN)

 

Skidanläggningen Kungsberget inför från och med 13 februari ett maxtak på antalet besökare. Alla liftkort måste förbokas via nätet. Anläggningens boendegäster och säsongskortsgäster har alltid plats reserverad.

 

– Vi har sett ett enormt intresse för skidåkning i spåren av restriktioner och isolering. Att få komma ut i frisk luft och träffa vänner på ett säkert och tryggt sätt är oerhört efterlängtat. Och intresset bara ökar vecka för vecka, säger Mikael Elford, försäljningschef för Branäsgruppen.

Coronarestriktionerna slår dock på två sätt på upplevelsen på anläggningen. Mikael Elford fortsätter:

– Dels har vi den direkta effekten av att vi inte fyller stolsliftarna till max och att vi håller avstånd i liftköerna. Dessa två faktorer gör att liftköerna blir längre än vanligt, och även om de rör sig ganska snabbt så upplevs det negativt av gästen. Dessutom har vi begränsningar i antalet restaurangplatser vilket gör att antalet personer som kan uppehålla sig i våra lokaler är upp emot en fjärdedel av vad de brukar vara.

Eftersom platserna i restauranger och värmestugor är begränsade har Kungsberget utökat antalet grillplatser och antalet picknickbord med det dubbla inför säsongen i anläggningen. Men på grund av det ökade intresset är mer grillplatser på gång.

Kungsberget har infört ett stort antal åtgärder på alla avdelningar för att anpassa verksamheten till coronasituationen. Begränsningar i kommersiella lokaler, utökade städrutiner, gästvärdar, ljudbudskap i liftsystemet för att nämna några. Nu inför man alltså även ett maxtak på antalet gäster i anläggningen.

– Vi har 75 hektar åkyta och stora sociala ytor utomhus. Utifrån de åtgärder som vi tidigare har vidtagit, och nu med maxantal skidåkare, anser vi att vår produkt är både trygg och säker för gästen. Gästerna är samtidigt duktiga på att visa hänsyn och hålla avstånd, tillägger Anders Kjällström, vd för Branäsgruppen.

 

Extern skribent: Branäsgruppen | 2021-02-09

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.