0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

SAMHÄLLE / UPPHANDLINGAR / UPPSALA KOMMUN —

 

Uppsala kommun satsar hårt på att bli bättre på upphandling i nära dialog med näringslivet. Under 2020 köpte kommunen tjänster och produkter för nära fyra miljarder och har fler upphandlingar igång än någonsin.

 

Under 2020 hade Uppsala kommun i snitt 128 upphandlingar igång per månad. Det är en ökning med 27 procent jämfört med 2019. Antal startade upphandlingar ökade med 32 procent. Totalt handlade kommunen varor och tjänster för nästan fyra miljarder under 2020 och då är inte kommunens alla bolag medräknade.

Enligt Susanne Afzelius, Uppsala kommuns upphandlingschef, satsar kommunen mycket på att bli en mer attraktiv affärspartner:

– Vi har just nu fler upphandlingar på gång än någonsin tidigare och vi fortsätter att stärka vår kompetens inom bland annat hållbar upphandling, service och dialog, säger hon.

En av orsakerna till ökningen kan vara, enligt Susanne Afzelius, att Uppsala kommun har tidigarelagt beställningar och upphandlingar för att stötta näringslivet under coronapandemin.

– Vi vill även göra våra upphandlingar tydligare. Det ska vara enkelt att förstå vilka behov kommunen har och vilka krav vi ställer. Vi vill jobba ännu närmare företagen för att få in synpunkter och mer dialog. Upphandlingsrådet där kommunen träffar representanter för näringslivet och den ideella sektorn är ett exempel på hur dialogen har hjälpt oss att förbättra våra upphandlingar, avslutar Susanne Afzelius.

Fakta:
Antal startade upphandlingar 2020: 266
Antal pågående upphandlingar 2020: 128
Antal startade upphandlingar 2019: 201
Antal pågående upphandlingar 2019: 101

Sedan 2019 har kommunen och representanter för näringslivet och den ideella sektorn i Uppsala ett gemensamt upphandlingsråd. 

Extern skribent: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.