0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

ARBETE / NÄRINGSLIV / UPPSALA KOMMUN —

 

Fler uppsalabor kommer att få stöd i form av arbetsfrämjande insatser via upphandlade tjänster under 2021. Målet är att minst 1000 arbetssökande kommer att delta i aktiviteter som upphandlats under 2021 – det är en dubblering jämfört med förra året.

 

Under 2020 fanns 420 platser –  planen för 2021 är att det ska bli minst 1000.

– Den här satsningen kommer att bli till stor nytta för invånarna i Uppsala kommun. Vi väljer att upphandla från lokala näringslivet. Det här flexibla systemet som vi använder oss av gör även att små företag har möjlighet att ta del av avtalet och vara med, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

 

”Hjälp till självhjälp”

De arbetsfrämjande insatserna handlar om att erbjuda kompetenshöjande insatser för personer med försörjningsstöd. Det kan till exempel handla om språkpraktik, arbetsträning eller coachning.

– Det handlar till stor del om hjälp till självhjälp. Vi vill rusta individen för arbetsmarknaden. Upphandlingen ska helt enkelt möta det behov av insats som finns hos den arbetssökande, säger Lena Winterbom, direktör arbetsmarknadsförvaltningen.

För upphandling av arbetsfrämjande insatser använder Uppsala kommun ett upphandlingsförfarande som kallas dynamiskt inköpssystem.

 

Ska inte utesluta mindre aktörer

De leverantörer som ansöker om att få vara med i systemet och kunna lämna anbud måste kvalificera sig för att uppfylla kraven som kommunen har formulerat. 

Kravbilden i upphandlingen ska inte utesluta mindre lokala aktörer.

– Det finns flera fördelar med dynamiskt inköpssystem. Det är flexibelt, snabbt och kostnadseffektivt. Till exempel så kan en leverantör som vid en viss tidpunkt inte uppfyller ett kvalificeringskrav alltid återkomma med en ansökan senare under avtalsperioden och godkännas då, säger Henrik Jansson, arbetsmarknadschef Uppsala kommun.

När ett behov uppstår skickar kommunen en anbudsförfrågan till alla godkända leverantörer. Det finns ingen begränsning på antalet leverantörer som kvalificeras och systemet är öppet för ansökningar under hela giltighetstiden.

Extern skribent: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.