0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

FÖSKOLA / ”DAGIS” / UPPSALA KOMMUN —

 

Från 9 februari inför Uppsala kommun direktplaceringar vid byte av förskola. Förändringen gäller för alla kommunala och fristående förskolor i Uppsala som ingår i kommunens gemensamma kö med placeringsstart i maj.

 

Tidigare har vårdnadshavare kunnat behålla en plats i förskolan samtidigt som de blivit erbjudna en annan plats. Det har inneburit att två platser blockerats. Eftersom ansökan om byte har haft en svarstid på åtta dagar har två platser varit låsta under den perioden.

 

Snabbare byten

– Med direktplacering tar vi bort den tidigare blockeringen och frigör platser direkt i samma placeringsomgång, vilket leder till att fler kan få den förskoleplats de önskar snabbare, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i utbildningsnämnden.

 

Direktplaceringen innebär att platsen på den förskola som bytet sker från frigörs direkt. Barnets startdatum på den nya förskolan beror på uppsägningstiden som barnet har på den förskolan som lämnas.

 

Viktigt med genomtänkt val

– Direktplaceringar innebär att det är extra viktigt att vårdnadshavare tänker igenom vilka förskolor de verkligen vill byta till, eftersom det inte går att ångra ett byte som sker genom direktplacering. Däremot går det att göra en ny ansökan om nytt byte till nästa placeringsomgång, säger Caroline Sedin, chef för enheten antagning förskola.

 

De vårdnadshavare som vill byta förskola i maj behöver göra en ny ansökan mellan 26 och 31 januari. Vårdnadshavare som redan har ansökt om byte får information från kommunen om att göra en ny ansökan.

Extern skribent: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.