0 0
Read Time:2 Minute, 2 Second

SARS-COV2-PANDEMIN / ARBETE / UPPSALA KOMMUN —

 

I enlighet med regeringens direktiv håller Uppsala kommun verksamheter som inte är nödvändiga fortsatt stängda, med undantag för verksamheter för barn födda efter 2005 som kommer att öppnas. Det beslutade krisledningsnämnden på fredagen.

Regeringen förlängde den 21 januari de skärpta restriktionerna och rekommendationerna för minskad smittspridning från den 18 december. I samband med uppmaningen gjordes dock undantag för organiserade fritidsaktiviteter för barn och unga födda 2005 och senare.

Uppsala kommun öppnar därför så snart som möjligt sina lokaler och anläggningar för idrotts- och fritidsaktiviteter både inomhus och utomhus för organiserade och bokade aktiviteter för barn och ungdomar födda 2005 och senare. Anläggningar utomhus håller fortsatt öppet för alla åldersgrupper.

Även verksamheter som fritidsgårdar, Kulturskolan, Naturskolan och Ungdomskulturhuset öppnar för verksamhet riktad till barn och ungdomar födda 2005 och senare.

– Jag är glad att vi nu kan öppna upp kultur och idrott för de yngre barnen. Vi vuxna får hålla ut ett tag till och hoppas att vi snart kan se lättnader även där, säger Erik Pelling (S), krisledningsnämndens ordförande.

Bibliotekens lokaler, som sedan 21 december hållits stängda, kan öppnas den 1 februari för begränsad service och korta ärenden som till exempel ut- och återlämning. De Internetpunkter som under stängning erbjudit tillgång till datorer och internet fortsätter som komplement till biblioteken. Arbetsmarknadsförvaltningen ska också förstärka Internetpunkterna med personal för utökat stöd till arbetssökande där behov finns.

– Det är viktigt att kommunen säkrar tillgången och möjliggör fysiska utomhusaktiviteter för unga. Tillsammans med sina föräldrar vill många barn och ungdomar idrotta och delta i aktiviteter utomhus, vilket är en bra omväxling till vår allt mer stillasittande vardag, säger Mohamad Hassan (L), krisledningsnämndens 1:e vice ordförande.

– Läget är fortfarande allvarligt. Vi måste hjälpas åt att hålla i och hålla ut för att minska smittspridningen. Samtidigt vet vi att isolering tär både på den fysiska och psykiska hälsan. Därför är det glädjande att kommunens kultur- och idrottsverksamhet för unga nu öppnar, säger Fredrik Ahlstedt (M) krisledningsnämndens 2:e vice ordförande.

Allt arbete i kommunens förvaltningar kommer även fortsättningsvis att ske hemifrån, med undantag endast för arbetsuppgifter som inte kan utföras hemifrån och som inte kan skjutas upp. Kommunens öppna förskolor har fortsatt uppehåll med undantag för aktiviteter som kan ske på distans. Även träffpunkter för äldre har fortsatt uppehåll.

Ärendet omprövas av krisledningsnämnden senast i samband med att regeringen meddelar eventuella förändringar som gäller efter den 7 februari.

Extern skribent: Uppsala kommun | 2021-01-22

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.