0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

SAMHÄLLE / KULTUR / FÖRVALTANDE / UPPSALA KOMMUN —

 

Kulturförvaltningen i Uppsala kommun har fått en ny avdelning – Uppsala konst och kulturarv. Den nya avdelningen ska utöver kultur och konst även arbeta med kulturarv. Helena Westin blir chef för avdelningen och tillträder 1 mars 2021.

Den nya avdelningen omfattar verksamheterna Uppsala konstmuseum, Biotopia och Naturskolan, Offentlig konst samt Reginateatern. Dessutom kommer Uppsala konst och kulturarv, som namnet antyder, även att arbeta med kulturarvsfrågor.
 
– Genom att samla verksamheten inom en avdelning kommer vi att kunna erbjuda ännu fler ett starkt utbud av konst och kultur liksom scenkonst och naturpedagogik. Det kommer att göra Uppsala ännu mer intressant för både besökare och alla som lever och verkar här, säger kulturdirektör Sten Bernhardsson.

 

Vill satsa på digitalisering och tillgänglighet 

Helena Westin har fått uppdraget att leda den nya avdelningen. Hon har akademisk bakgrund inom humaniora med fokus på kultur och kulturarv med bland annat examen från Bebyggelseantikvariskt program vid Göteborgs universitet samt akademiska studier inom ledarskap och kommunikation.
 
– Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna få möjlighet att bidra
till utvecklingen av kulturverksamheten i Uppsala, med spännande frågor som bland annat utvecklingen av konstmuseet, att vässa arbetet med kulturarvsfrågor, mer digitalisering och förbättrad tillgänglighet, säger Helena Westin.
 
Helena Westin har tidigare arbetat i olika roller som chef och förändringsledare, på bland annat Riksantikvarieämbetet, Polisen och Stockholms stadsmuseum och Stockholms stadsarkiv.
 

Erfarenhet från museum

Hon ansvarade för uppbyggnaden av det nya Polismuseet som öppnade på Djurgården i Stockholm år 2007, och som då blev nominerat till både Årets museum i Sverige och European Museum of the Year Award.
 
Som förändringsledare har hon bland annat arbetat med verksamhetsutveckling inom Polisen och på Stockholms stad, samt nu senast som konsult på Change of Lane AB.
 
– Jag är mycket glad över att Helena Westin tackat ja till att leda kulturförvaltningens nya avdelning. Helena är en driven, engagerad chef och förändringsledare, med gedigen erfarenhet att både utveckla och leda verksamhet inom kultursektorn, säger kulturdirektör Sten Bernhardsson.

 

Extern skribent: Uppsala kommun | 2021-01-13

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.