0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

SAMHÄLLE / REGERINGEN / UPPSALA KOMMUN —

 

I fredags (18 december) föreslog regeringens utredare att ett statligt servicekontor ska öppna i Uppsala. Kontoret föreslås ligga i Gottsunda och kommer att samla flera statliga myndigheter under ett tak.

– Uppsala ska inte ha någon särskilt utsatt stadsdel. Ska vi lyckas med det så behöver hela samhället finnas på plats. Det här är viktigt. För Uppsala och Gottsunda. Jag är glad att staten ser arbetet vi gör och vill bidra, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Syftet med servicekontoret är att kunna erbjuda medborgare hjälp med olika frågor på ett och samma ställe. Målsättningen är att kontoret ska innehålla Skatteverket, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och delar av Arbetsförmedlingen. Idén med servicekontor i utsatta områden är att en ökad myndighetsnärvaro kan bidra till ett större förtroende för samhällets institutioner och på så sätt förstärka integrationen.

Det har varit påtagligt att medborgare i Gottsunda har haft svårt att ta del av många av de tjänster som de statliga myndigheterna tillhandahåller. Därför har Uppsala kommun arbetat aktivt med att på olika sätt underlätta för Gottsundaborna. Flera viktiga satsningar har gjorts med bland annat Utbildnings- och jobbcenter och ett förstärkt samarbete med Polisen. När servicekontoret nu kommer på plats tar kommunen ytterligare ett viktigt steg.

Uppsala kommun har uppvaktat regeringen i frågan, bland annat genom en särskild skrivelse från kommunstyrelsen (se länk nedan). Ett statligt servicekontor finns även med i handlingsplan Gottsunda.

 

Extern skribent: Uppsala kommun | 2020-12-18

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.