0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

CORONAPANDEMIN / UTBILDNING / UPPSALA KOMMUN —

 

För att minska smittspridning av covid-19 förlänger Uppsala kommun fjärr- och distansundervisningen för de kommunala gymnasieskolorna till 19 februari.

Uppsala kommuns gymnasieledning har utifrån nuvarande läge beslutat att det inte skulle vara önskvärt att alla gymnasieelever återgår till klassrumsundervisning samtidigt efter jullovet under det fortsatt höga smittläget i Uppsala. Därför förängs fjärr- och distansundervisningen för de kommunala gymnasieskolorna.

– Det är ett tråkigt men nödvändigt beslut under de omständigheter som råder med fortsatt hög smittspridning i Uppsala. Vi måste alla göra allt vi kan för att minska smittspridningen så att vi kan återgå till klassrumsundervisning igen, säger Christine Kastner Johnson, gymnasiechef på utbildningsförvaltningen i Uppsala kommun.

Gäller från 12 januari
Beslutet är fattat med stöd av förordningen 2020:115 som ger gymnasieskolor möjlighet att vidta åtgärder för att undvika trängsel i skollokalerna och minska smittspridning. Fjärr- och distansundervisningen för de kommunala gymnasieskolorna gäller från och med tisdag 12 januari 2021 och som längst till fredag 19 februari under förutsättning att det inte kommer nya regler mot smittspridning från regeringen under perioden fram till och med vecka 1.

Följer utvecklingen
Gymnasieledningen har en fortsatt tät dialog med Upplands lokaltrafik, Region Uppsalas smittskyddsenhet och skolorna för att bevaka smittspridningen under perioden. Läget kan snabbt förändras och skolorna vill så snart som möjligt kunna återgå till enbart klassrumsundervisning.

Lunchpeng till eleverna
Uppsala kommun fortsätter att ge elever lunchersättning med 30 kronor per dag för de dagar de har distansundervisning. Alla elever får information via e-post om hur pengarna ska betalas ut.

Undantag från distansundervisning
Vissa gymnasier kan återgå till klassrumsundervisning efter jullovet, andra kan ha viss fjärr- och distansundervisning och det kan göras undantag för nödvändiga praktiska moment och examinationer på ett sådant sätt att trängsel i lokalerna kan undvikas.

– Det är inget önskat läge då vi vet att undervisningen fungerar som allra bäst i klassrummen men med de här undantagen har vi också möjlighet att stötta de elever som har behov, säger gymnasiechefen Christine Kastner Johnson.

Information om vad som gäller på respektive gymnasieskola finns på uppsala.se och nås via länk nedan

Extern skribent: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.