0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

INGÅNG 70 / ENKÄT / AKADEMISKA SJUKHUSET (UAS) —

 

2017 påbörjades en stor renovering av ingång 70 på Akademiska sjukhuset, som bland annat rymmer kirurgiska och ortopediska vårdavdelningar. Enkätundersökningar som gjordes inför moderniseringen och tidigare i år, efter att alla vårdavdelningar flyttat in, visar att patienterna föredrar de nya enpatientrummen och att personalen tycker att lokalerna är ändamålsenligt utformade.

– Enkätsvaren är överväldigande positiva. Ett viktigt syfte med moderniseringen var att skapa funktionella, rymliga vårdytor samt rum där patienterna kan vårdas enskilt vilket ger större integritet och möjliggör nya arbetssätt, säger Hans Olov Hellström, biträdande sjukhusdirektör med ansvar för lokalförsörjning.

Av enkäterna framgår att en majoritet av patienterna föredrar enpatientrum och många uppger att de känner sig trygga och sedda av personalen under vårdtiden. Man upplever också att det finns tillräckligt med avskildhet och plats för anhörig att närvara i ens vård. Många uppger dessutom att de själva kan styra över rummets funktioner, exempelvis belysning, TV, persienner, öppen eller stängd dörr.

Förutom enpatientrum är den största förändringen att avdelningarna är utformade efter närhetsprincipen, det vill säga att de funktioner som används ofta ligger nära till hands. Personalen tycker bland annat att de nya vårdrummen är tillräckligt stora och bättre anpassade för lärande och vårdnära forskning, att de understödjer en personcentrerad vård.

Renoveringen av ingång 70 är en del av Framtidens Akademiska sjukhus (FAS). Ombyggnad och modernisering påbörjades 2017 och sker i tre etapper. I juni 2019 kunde de första tre vårdavdelningarna flytta tillbaka (ortopedi och kirurgi) och i juni 2020 flyttade ytterligare två vårdavdelningar tillbaka (kirurgi).

Just nu pågår moderniseringen av lokaler för den centrala intensivvårdsavdelningen, en delad barnintensivvårdavdelning och intermediärvårdsavdelning samt administrativa lokaler. Hela ingång 70 planeras vara färdigrenoverat 2022.

Extern skribent: Akademiska sjukhuset (UAS) —

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.