0 0
Read Time:59 Second

CORONAPANEDMIN 2020 / SKOLA / UPPSALA KOMMUN —

I Stockholm rekommenderar smittskyddsläkaren alla skolor att övergå till distansundervisning för årskurs 7–9. I Uppsala råder en annan situation och därför rekommenderar Region Uppsalas smittskyddsläkare att Uppsala kommuns skolor fortsätter hålla öppet.

Utbildningsförvaltningen har under fredagen haft ett avstämningsmöte med smittskyddsenheten i Region Uppsala.

Smittskyddsläkarens bedömning är att det inte finns anledning att införa distansundervisning på grundskolorna i Uppsala som en åtgärd för att minska smittspridningen.
Orsaken är att Uppsala befinner sig i ett annan skede av pandemin än Stockholm och varken smittspridningen eller belastningen på vården ökar på ett sätt som motiverar en sådan åtgärd i Uppsala. Därför bör grundskolorna hållas öppna så långt det är möjligt.

– Vi känner oss trygga med den bedömning som smittskyddsläkaren gör och har i dagsläget inga planer på att skicka hem eleverna på högstadiet. Däremot vet vi att sjukfrånvaron är hög på vissa skolor och att det på grund av bemanningsproblem kan bli nödvändigt med viss distansundervisning på enstaka skolor även fortsättningsvis, säger Erik Ojala, grundskolechef.

Två skolor, Gottsundaskolan och Gamla Uppsala skola, har infört delvis distansundervisning på grund av bemanningsproblem eftersom många medarbetare är sjukskrivna.

Extern skribent: Uppsala kommun | 2020-12-11

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.