0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

VUXENUTBILDNING / UPPHANDLING —

Uppsala kommun har beslutat att fokusera på kvalitet i en ny stor upphandling inom vuxenutbildningen. Pandemin har gjort det än mer tydligt att flexibilitet och digitalisering är av största vikt när en ny leverantör ska upphandlas.

Upphandlingen gäller flexibla studieformer för svenska för invandrare (sfi) studieväg 3, grundläggande och gymnasiala ämnen, yrkesutbildning handel och administration samt hotell och turism. Kvalitet är centralt i upphandlingen och kommunen har i förväg satt ett fast pris per utbildning. Det gör att kommunen kan vara mycket tydliga i vilka krav man ställer på leverantören.
– Vi känner oss stolta över att vi gör den här kvalitetsupphandlingen. Det handlar om att erbjuda vuxenutbildning med fokus på kvalitet, flexibla studieformer och digitala verktyg. Elevernas tillgång till studier, oavsett tid och rum, är kärnan för vårt arbete med att underlätta individens möjlighet till jobb eller högre studier, säger Mohamad Hassan (L) ordförande i arbetsmarknadsnämnden.
 

I linje med KLIVA-utredningen

I bedömningen av anbud tittar kommunen bland annat på om leverantören erbjuder en forskningsbaserad utveckling av undervisningen, har beprövad erfarenhet samt hur elevernas förutsättningar och behov tillgodoses.  Det ligger i linje med vad som nyligen presenterades i den nationella KLIVA-utredningen (Stärkt kvalitet och likvärdighet inom komvux för elever med svenska som andraspråk).
– För oss är det viktigaste av allt att erbjuda våra elever en utbildning av god kvalitet, oavsett om den sker i klassrummet eller på distans. Därför var det viktigt att höja och förtydliga kraven gällande digitalisering och organisering av flexibla studieformer, säger Lena Winterbom, direktör för arbetsmarknadsförvaltningen.
Flexibla studieformer innebär att man ska ta hänsyn till elevernas individuella förutsättningar, det kan till exempel handla om att få kombinera undervisning i klassrummet med lektioner på distans.
Upphandlingen beräknas vara klar under våren och den nya leverantören ska starta sitt uppdrag 1 augusti.
 

Extern skribent: Uppsala kommun
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.