0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

BARNOMSORG / UPPSALA KOMMUN —

Uppsala kommun går inför julhelgerna ut med en vädjan till alla vårdnadshavare som har möjlighet att låta sina barn vara hemma från förskola och fritids under jul- och nyårsveckorna.

– Vi har en ansträngd situation med hög frånvaro och tröttkörda medarbetare med stort behov av återhämtning. Därför ber vi alla vårdnadshavare som har möjlighet att låta barnen vara hemma över jul så att våra medarbetare kan få lite extra ledigt, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i utbildningsnämnden.

Förhoppningsvis kan uppmaningen även bidra till minskad rörlighet i samhället och därmed minskad risk för smittspridning. Med färre barn på plats blir det lättare att hålla avstånd i förskolan och behovet av att slå ihop barngrupper från olika förskolor och fritidshem under jullovet minskar.

Det finns naturligtvis många vårdnadshavare som arbetar under julhelgerna och mellandagarna – inte minst inom vården och äldreomsorgen – och uppmaningen riktar sig inte till de personer som är beroende av barnomsorg för att kunna arbeta.

– Ingen som är i behov av barnomsorg ska tveka att använda den förskole- eller fritidsplats de har rätt till. Vår vädjan riktar sig bara till dem som kan vara lediga. Passa på att få lite extra tid med ditt barn och gör förskolans och fritidshemmens medaarbetare en stor tjänst, säger Susana Olsson Casas, utbildningsdirektör.

Sedan första december gäller också Folkhälsomyndighetens rekommendation att alla barn och elever ska stanna hemma från förskola, skola och fritids när någon i hemmet har bekräftad covid-19. Det gäller även om barnet själv är friskt och saknar symtom.

Extern skribent: Uppsala kommun | 2020-12-07

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.