0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

NYBYGGNATION / ARKITEKTUR / UPPSALA KOMMUN — 

Fyrishov AB, i samarbete Sveriges Arkitekter och Uppsala kommun, har under året anordnat en arkitekttävling i två steg om gestaltning av till- och ombyggnad av bad på arenan Fyrishov i Uppsala. Tävlingen har föregåtts av en prekvalificering där sju deltagare valdes ut till tävlingens första steg. Tre bidrag gick vidare till steg två. Vinnande bidrag blev Norra Stadsparken av White Arkitekter.

Juryns motivering till det vinnande förslaget lyder:
Norra Stadsparken är ett helgjutet koncept som lyckas att både lyfta området som helhet och stärka Fyrishov som attraktivt och välkomnande besöksmål. Med tillägg som står på egna ben skapas en ny årsring samtidigt som befintliga värden bevaras. Förslaget präglas utifrån och in av genomtänkta stråk och samband som tar hand om flöden och berikar upplevelsen.


Björn Wall
, styrelseordförande Fyrishov AB och tävlingsjuryns ordförande om arkitekttävlingen:
”Tack vare arkitekttävlingen har vi nu funnit det förslag som enligt juryn har bäst förutsättningar att utvecklas vidare. Förslaget ska ses som en vision som vi nu kommer utgå från i det fortsatta arbetet med att utveckla framtida Fyrishov. Först ligger fokus på en ny simhall som ska ersätta den befintliga, som i ett senare skede ska renoveras och byggas om till ett nytt badkoncept”.

Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande om varför projektet är viktigt för Uppsala:
”Fyrishov är Uppsalas främsta badanläggning och en viktig pusselbit även i framtiden för att lösa bassängbristen i Uppsala. Med det här förslaget bygger vi mer än bara en simhall och kan dra nytta av närheten till Fyrisån och alla grönytor omkring”.

Claes Enskär, tf. VD Fyrishov AB om vad som händer nu:
Nästa steg är nu att bilda en projektgrupp tillsammans med White Arkitekter, som under våren dels ska jobba fram ett förslag till ny detaljplan, och dels ska börja bearbeta och utreda alla de stora och små frågor som måste hanteras i planeringen av ett sådant här stort projekt.Det är mycket arbete kvar innan man kommer kunna dyka ner i ett nytt bad, men det är en viktig milstolpe att vi har en vinnare i arkitekttävlingen.”


 


Pressmeddelande: Uppsala kommun |

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.