0 0
Read Time:49 Second

__________
KULTUR / UPPSALA KOMMUN —

Kulturnämnden avsätter 300 000 kronor för ett ökat kulturutbud på kommunens vård- och omsorgsboenden. Satsningen är ett samarbete mellan kulturförvaltningen och äldreförvaltningen med målet att få ut kulturupplevelser till en grupp som isolerats kraftigt under pandemin.

Coronapandemin har isolerat stora grupper i samhället och påverkar möjligheten att ta del av kulturutbudet. För kommuninvånare som bor på vård-och omsorgsboenden är det särskilt påtagligt, eftersom besök utifrån inte är möjliga.

För att minska isoleringens effekter avsätter kulturnämnden 300 000 kronor till Bibliotek Uppsala för att skapa och sprida ett coronaanpassat kulturutbud till främst äldre på vård- och omsorgsboenden i Uppsala kommun.

– För många på våra boenden har isoleringen varit påfrestande under hela pandemin och möjligheterna till kulturupplevelser har varit få. Vi har arbetat med att skapa digitala alternativ till levande kulturutbud och nu ger vi den verksamheten en skjuts framåt, säger Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande.

Arbetet med att ta fram material kommer att pågå under 2020.

____________________________
Extern skribent: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.