0 0
Read Time:53 Second

CORONAPANDEMIN / UPPSALA KOMMUN —

På måndag 2 november börjar Uppsala kommuns grund- och gymnasieskolor igen efter höstlovet. På grund av det allvarliga läget med ökad smittspridning av covid-19 i Uppsala är det extra viktigt att följa Folkhälsomyndighetens råd.

Fyra kommunala gymnasieskolor fortsätter, enligt tidigare beslut, med växelvis distansundervisning för årskurs 1–3. Uppsala kommuns grundskolor fortsätter med klassrumsundervisning som tidigare.

Skolan spelar en särskilt viktig roll i samhället. Därför fortsätter skolan att ha öppet och bedriva undervisning även när andra verksamheter i Uppsala stänger ner eller går över på distans. Skolelever som behöver åka buss eller tåg till skolan kan fortsätta att använda kollektivtrafiken. 

För att förhindra smitta och lokala utbrott som riskerar att stänga skolor måste såväl medarbetare, elever och vårdnadshavare vara extra noga med att följa råd och rekommendationer:

  • Elever och medarbetare ska stanna hemma vid minsta symptom
  • Var noga med att tvätta händerna och gör det ofta
  • Håll distans

I all verksamhet i skolan som inte handlar om undervisning och elevkontakter gäller rekommendationen om distansmöten och distansarbete för att undvika smittspridning.

__________________________
Extern skribent: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.