0 0
Read Time:2 Minute, 4 Second

STÖD & RÅD / BARNENS RÄTT I SAMHÄLLET (BRIS) —

Vuxna har alltid erbjudits stöd av Bris i frågor som rör barn, men nu blir det digitala stödet bredare och ännu enklare att ta del av. Den nya satsningen Bris för Vuxna ger föräldrar och andra vuxna möjlighet att få professionella råd och nya kunskaper via ett helt nytt vuxenmaterial på bris.se och i sociala medier.

Bris är den nationella stödlinjen för barn och unga under 18 år och har i snart 50 år lyssnat, stöttat och hjälpt barn i utsatthet. Denna unika kunskap om barn, deras liv och mående, är något Bris vill förmedla till vuxna så att de i sin tur kan stötta barn i sin närhet.

Idag (läs torsdag 29 oktober, red) lanseras Bris för Vuxna på bris.se och Instagram. Här kan föräldrar och andra vuxna enkelt hitta svar på vanliga frågor, läsa om andras personliga erfarenheter och få snabba tips och råd som underlättar i vardagssituationer och i relationer med barn. Det ska kännas enkelt och självklart att söka stöd, inte obekvämt eller krångligt. Satsningen öppnar också dörren in till Bris – många undrar vilka det är som svarar i telefon när barn och vuxna ringer. Nu får besökaren en chans att lära känna kuratorerna lite bättre och se människorna bakom Bris.

– Det finns många forum där föräldrar kan ventilera sina frågor, men där svaren sällan är professionella. Bris för Vuxna är lika tillgängligt som dessa, men ger alltid expertsvar i både telefon och i de digitala kanalerna. Vissa ämnen kan också vara jobbiga att prata öppet om. Troligen berättar man inte på jobbet att ens barn mobbas, eller om ätstörningar, ångest och självmordstankar. Då kan det vara skönt att ta det med en av oss kuratorer istället, säger Anna Angeklint, kurator på Bris.

– Bris vuxentelefon finns numera även på arabiska och vi har också ett eget nummer för idrottsledare, men vi vill nå bredare än så. Därför förbättrar vi stödet för de föräldrar som inte vill eller kan ringa till oss. Det är också viktigt att kunna erbjuda ett fördjupat stöd i ämnen som rör barn, och att kunna hjälpa till med frågor kring exempelvis BUP och socialtjänsten, säger Anna Holmqvist, kommunikations- och påverkanschef på Bris.

KONTAKTUPPGIFTER BRIS:
Kuratorstöd, vardagar 9–12, telefon 077-150 50 50
För idrottsledare, vardagar 9–12, telefon 077-440 00 42
På arabiska (معلومات الاتصال الخاصة بـ معلومات الاتصال الخاصة بـ), tis-tors 9–12, 0774-48 09 00

___________________________________________________
Extern skribent: Maria-Pia Cabero

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.