0 0
Read Time:2 Minute, 8 Second

SVERIGE / JÄRNVÄG —

I den nya tågtidtabell som startar 13 december har nattågen från Jämtland fått nya, och bättre, ankomsttider i Stockholm och Göteborg. Ankomsttiderna gör nattågen till tidiga morgontåg där resenären kommer fram utvilad och redo för en hel dags aktivitet.

Den största förbättringen är att Göteborg nås klockan 08.50, 1 timma och 35 minuter tidigare än SJ:s nuvarande trafik. På helgerna nås Göteborg ännu tidigare, 08.10, att jämföra med 09.35 idag. Stockholm nås klockan 05.15 med möjlighet att ligga kvar i tåget. Nattågstrafiken är, trots sitt namn, mer att se som ett tidigt morgontåg där resenären kommer fram utvilad efter en god natt sömn.

Nattåget anländer som tidigare till Östersund klockan 06.48. Efter en god natt sömn är resenären redo för en full dag i regionen. På grund av det långa enkelspåret väster om Sundsvall måste nattåget göra ett längre uppehåll i Östersund och Åre/Duved nås strax efter halv tio på förmiddagen. Har man bråttom kan man dock byta till Norrtåg i Östersund.

– Det är vår förhoppning att den nya tidtabellen ytterligare ska stimulera resandet till och från Jämtland. De nya tiderna tror vi passar såväl turister som affärsresenärer, just ankomsttiden till Göteborg har påtalats av många, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ.

Nattågen från och till Jämtland växlas som tidigare om i Sundsvall, för att sedan gå vidare mot Stockholm och Göteborg, men från 13 december växlas de med SJs nya nattåg mellan Umeå och Stockholm/Göteborg. Det innebär att tidtabellen inte längre behöver anpassas till ett tag som har norra Norrland som start och slutmål.

Den nya nattågstrafiken blir enda möjligheten att resa utan byte mellan Umeå och Göteborg. Avgångstiden från Umeå, 19.40 skapar också helt nya resmöjligheter för orterna mellan Umeå och Sundsvall. Resande i nattågen från Göteborg och Sundsvall anländer till Umeå strax efter klockan åtta på morgonen.

– Resandet har gått ner under pandemin som alla vet, men nattågsresandet har dock minskat i mindre grad än annat tågresande under 2020. Vi är fortfarande övertygade om att tåget är framtidens sätt att resa och en viktig del i omställningen till ett mer hållbart resande. Att resa medan du sover är dessutom praktiskt, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ.

Den nya tidtabellen innebär också att Sundsvall för första gången på många år får nattåg söderut. Tågen avgår från Sundsvall runt midnatt och blir sista ort där nya resenärer kan gå ombord för resa i ligg- och sovvagnarna.
Alla biljetter för resor till och med 10 januari är ombokningsbara.

___________________________________________
Pressmeddelande från Statens Järnvägar [SJ] | 2020-10-15

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.