0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

SKIDOR / ALPINT —

I ett pressmeddelande från Branäsgruppen berättades att man under torsdagen och fredagen tog ett stort steg mot årets skidsäsong. Snösystemen testades på två stora anläggningar, Branäs och Kungsberget, och nu är det bara minusgraderna som fattas innan första snön kan läggas i backarna.

– Det känns härligt att vi snart är igång. Allt funkar som det ska och vi är redo så fort minusgraderna kommer, säger Branäs platschef Christoffer Lilja.

Snökanonerna i Branäs kan producera cirka 2 170 kubikmeter snö i timmen och stora delar av snösystemet startar automatiskt när temperaturen är tillräckligt låg, vilket är runt 2 minusgrader.

­– Kylan verkar vara på ingång så förhoppningsvis kan vi kan dra igång snart och förbereda för premiärhelgen 11-13 december. Att stora delar av systemen startar automatiskt innebär att vi kan ta vara på tiden och producera så mycket snö som möjligt.

Förutom snön som produceras under hösten och vintern så har Branäs även sparad snö från förra året för att stötta upp årets snöproduktion. Detsamma gäller även för systeranläggningen Kungsberget, strax norr om Sandviken, som genomförde samma förberedelser och tester under torsdagen och fredagen.

All energi som används vid snöproduktionen i Branäs kommer sedan 2001 enbart från förnyelsebara källor, avslutar Branäsgruppen sitt pressmeddelande.

_____________________________________
Extern skribent: Pressmeddelande från Branäsgruppen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.