0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

BOSTÄDER / NYBYGGNATION —

Älvkarlebyhus är den senaste i raden av hyresvärdar som nu valt att inleda samarbete med Uppsala Bostadsförmedling. Det nya samarbetet innebär att bostadsförmedlingen inom kort påbörjar förmedling av bostäder i ytterligare en av regionens kommuner.

– Vi ser fram emot att från och med nu låta Uppsala Bostadsförmedling förmedla delar av vårt bostadsbestånd. Tack vare samarbetet kan vi nå ut till fler personer som är i behov av lägenheter. Älvkarleby ligger bra till med goda förbindelser till både Uppsala och Gävle, säger Håkan Karlsson, vd på Älvkarlebyhus.

Tidigare under veckan bjöd bostadsförmedlingen, tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling, in olika representanter från regionen för att diskutera en bredare kommunal samverkan gällande hyresbostäder. Bostadsförmedlingen vill bland annat bidra till en bättre bostadsmarknad för invånarna genom att underlätta arbetet för såväl kommunala som privata hyresvärdar. Hyresvärdarna kan välja att låta bostadsförmedlingen förmedla hela eller delar utav deras bostadsbestånd.

– Vår ambition är att kunna erbjuda bostäder i alla av regionens kommuner och samarbetet med Älvkarlebyhus går helt i linje med det målet. Tillsammans kan vi hjälpa fler personer att få en bostad och dessutom med större valmöjligheter vad gäller det geografiska läget, säger Susanna Garcia, kundansvarig hyresvärdar på Uppsala Bostadsförmedling.

Det nya samarbetet innebär att Uppsala Bostadsförmedling nu förmedlar bostäder i fem kommuner (Uppsala, Knivsta, Heby, Enköping och Älvkarleby) åt totalt 34 hyresvärdar. Hittills under 2020 har över 5 300 familjer och hushåll fått en bostad via bostadsförmedlingen.

Uppsala Bostadsförmedling förmedlar hyresrätter från privata och kommunala hyresvärdar i Uppsalaregionen. Uppsala Bostadsförmedling arbetar för att göra det enkelt och tryggt för bostadssökande och hyresvärdar att hitta varandra genom en modern och digital förmedlingstjänst.

________________________
Extern skribent: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.