0 0
Read Time:2 Minute, 36 Second

BILDEN | Regissör Hannes Holm med skådespelarna Jennie Silfverhjelm, Jonas Karlsson och Simon Larsson.


FILM / JULKLASSIKER —

Nästa vecka börjar inspelningen i Västra Götalandsregionen av Hannes Holms stora familjefilm baserad på Sveriges folkkäraste julsaga, Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton. Rollbesättningen är en stjärnspäckad trupp och i de ledande rollerna ser vi bland andra Simon Larsson som Karl-Bertil Jonsson, Jonas Karlsson som Tyko, Jennie Silfverhjelm som Marianne och Sonja Holm som Vera.

Det ska bli ett sant nöje att få arbeta med så begåvade skådespelare som Jennie Silfverhjelm, Jonas Karlsson, Vanna Rosenberg, Peter Dalle och övriga barn och vuxna som är med i den spännande filmatiseringen av Tage Danielssons numera odödliga historia. Jag vill särskilt nämna Simon Larsson som Karl-Bertil! Mitt arbete kommer huvudsakligen bestå i att luta mig tillbaka i registolen och njuta, säger Hannes Holm, regissör.

Nu presenteras hela ensemblen av skådespelare i den nya filmatiseringen av Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton. Familjen Jonsson kommer att spelas av Jonas Karlsson i rollen som Tyko, vi får se Simon Larsson som Karl-Bertil Jonsson och Jennie Silfverhjelm som Marianne. Vidare ser vi flertalet kända namn i de övriga rollerna som: Vanna Rosenberg, Filip Berg, Ingela Olsson, Claes Månsson, Gunilla Röör, Adam Pålsson, Peter Dalle, Josefin Neldén, Carla Sehn, Dag Malmberg, Lotta Ramel, Josephine Bauer, Jesper Malm, Ruben Lopez och Sigrid Johnson. 

Filmen kommer att vara en dramatiserad bearbetning av Tage Danielssons berättelse som, genom den tecknade kortfilmen Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton från 1975 i regi av Per Åhlin och med manus av Tage Danielsson, har blivit en av Sveriges folkkäraste julsagor och har visats i SVT på julafton sedan dess.

– I julas pratade vi i familjen om att jag såg ut precis som Karl-Bertil. Tänk, sade vi, om dom skulle sätta upp Karl-Bertil Jonsson någonstans. När vi sedan såg att det skulle bli en film och att de behövde skådespelare gick jag igång stenhårt och sökte direkt. Och nu är jag Karl-Bertil! Det ska bli helt otroligt kul! kommenterar Simon Larsson.

Berättelsen handlar om 14-åriga Karl-Bertil, som är varuhusdirektör Tyko Johnssons son. Hans utstakade väg i livet är att bli som sin far. Men Karl-Bertils hjälte är Robin Hood. I filmen kommer detta att tas ett steg längre än i tv-versionen. Den fattiga flickan Vera, hennes syster på barnhemmet och den hänsynslösa barnhemsföreståndaren korsar alla Karl-Bertils väg. Och ingen är sig lik när historien når sitt slut. Inte ens Tyko.

Regissör är Hannes Holm, med tidigare publikframgångar som Ted – För kärlekens skull (2018), den Oscarsnominerade filmen En man som heter Ove (2015), den förra trilogin om Sune samt kritikerhyllade filmer såsom Himlen är oskyldigt blå (2010), Klassfesten (2002) och Adam & Eva (1997). Henrik Widman och Anna Odenhall är producenter för SF Studios och filmen samproduceras med SVT och Film i Väst. 

Filmen spelas in i Göteborg under hösten 2020 och får biopremiär i november 2021.

_____________________
Extern skribent: Film i Väst

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.