0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

STOCKHOLM / ETNOGRAFISKA MUSEET —

Med installationen The Human Flower vill Etnografiska museet, i samband med utställningen Human Nature, påminna om att de konsumtionsbeslut vi människor fattar kan få stor betydelse. Blomman är en symbol för vår gemensamma planet och för att den ska hållas vid liv behöver människor, via ett kontrakt, lova att minska sin konsumtion.

Vi har väl alla köpt prylar vi inte behöver och kläder vi knappt använder. Sånt händer. Men klimatpåverkan från konsumtionen i Sverige är inte hållbar utan påverkar miljön negativt i ett globalt perspektiv. Med hjälp av installationen The Human Flower vill Etnografiska museet få fler att tänka till kring sin konsumtion och minska den. För varje person som skriver under shoppingkontraktet, adderas mer vatten för att hålla blomman vid liv.

Världskulturmuseernas uppmärksammade utställning Human Nature – som nu visas på Etnografiska museet – lyfter på en rad olika sätt fram exempel på hur dagens överkonsumtion och slit och släng-mentalitet sätter djupa spår på vår gemensamma planet. Med hjälp av installationen The Human Flower vill vi få fler att tänka till kring sin konsumtion och minska den. För varje person som skriver under shoppingkontraktet adderas mer vatten för att hålla blomman vid liv. Allt går att följa via webbplatsen humanflower.se och på museet där blomman är installerad.

The Human Flower är en symbol för vår gemensamma miljö och de hot den utsätts för. Det här är en kampanj som är lättsam och underhållande men med allvar i botten.

Blommans överlevnad blir en viktig symbol för vad vi måste förändra i våra konsumtionsmönster för att kunna bygga en mer hållbar framtid tillsammans, säger Tina Landgren, utställningsproducent på Världskulturmuseerna.

__________________________
Extern skribent: Etnografiska museet 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.