0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

UPPSALA / FRIIDROTT

Nordenkampen 2021 tillfaller Uppsala. Inomhuslandskampen mellan Sverige, Norge, Finland och Danmark/Island avgörs 14 februari i nybyggda IFU Arena – där det blev svensk dubbelseger 2018. ”Det ska bli fantastiskt roligt med en nordisk landskamp i Uppsala igen”, säger förbundskapten
Karin Torneklint.

14 februari 2021 väntar den elfte upplagan av Nordenkampen, en inomhuslandskamp mellan Sverige, Finland, Norge och ett kombinerat lag av Danmark/Island. Och precis som för snart tre år sedan, 2018, kommer landskampen arrangeras av Upsala IF.

– Det ska bli riktigt roligt med en nordisk landskamp i Uppsala igen – vi har bara goda minnen från Uppsala, med dubbelseger senast och i somras ett fantastiskt SM, säger förbundskapten Karin Torneklint.

– Vi är stolta över att än en gång ha fått förtroendet av Svenska Friidrottsförbundet att arrangera Nordenkampen. Under SM-dagarna i somras visade Upsala IF Friidrott att vi har god förmåga och kapacitet att arrangera tävlingar på elitnivå, säger Anders Kindmark, ordförande i Upsala IF Friidrott.

Nordenkampen avgörs därför i bara några år gamla IFU Arena i Uppsala. Där blev det en förkrossande dubbelseger för Sverige 2018 – nästan 30  poäng före tvåa Finland i herrkampen och drygt 30 poäng före tvåan Finland på damsidan. Sedan dess har det blivit ytterligare två dubbelsegrar för Sverige.

”Viktig tävling för elitaktiva i hela Norden”

Det finns ingen prognos för hur världen ser ut i mitten av februari, men arrangörerna planerar för att genomförandet ska bli så tryggt och säkert, sett till förutsättningarna i och med den pandemi som pågår idag.

– Nordenkampen är en viktig tävling för elitaktiva i hela Norden och våra gäster från Finland, Norge, Danmark och Island hoppas naturligtvis att gränserna till Sverige är öppna i februari så att landskampen kan genomföras även 2021, säger tävlingsansvarig Daniel Bergin.

____________________
Extern artikelförfattare: Svenska Friidrottsförbundet

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.