0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

SAMHÄLLSBYGNATION —

Den världsomspännande e-sportshackatonen Considition har i år temat ”hållbara städer för framtiden” och går av stapeln ikväll, torsdag 8 oktober. Det är årets viktigaste e-sporthändelse och lockar i år över 200 deltagare.

– Considition har blivit en mötesplats för innovation och kreativitet.  De idéer som presenteras är ofta disruptiva, säger Peter Hellgren, vd och grundare av IT-jätten Consid*.

Considition är ett årligen återkommande hackaton som spänner över hela världen. I år är det rekordmånga kvinnor som deltar, 23 personer. Tanken är att uppmuntra innovation som bidrar till samhällsnytta. Den här gången arrangeras Considition i samarbete med Riksbyggen.

– Hållbara städer är en av de mest avgörande frågorna i dag. Digitalisering, innovation och AI är alla viktiga beståndsdelar i framtidens hållbara samhälle, säger Amir Chizari, IT- och digitaliseringschef på Riksbyggen. 
  
Årets vinnare får åka till London för att lära sig mer om smarta, mobila och hållbara städer under Smart City Summit – där företag som bland andra Tesla, Uber och Google gästar.

Considition går att uppleva på plats på Consids kontor på bland annat Stureplan i Stockholm, Avenyn i Göteborg och Stortorget i Malmö. Det går också bra att ta sig till något av Riksbyggens kontor som för kvällen håller öppet. Tävlingen direktsänds också på Twitch med livestudio.

Extern artikelförfattare: Consid


*Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget har kontor i bl.a. Stockholm, Uppsala och Gävle. Consid startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag över 1000 anställda och omsätter över en miljard kronor.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.