0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second


>>

Uppsala kommun och Region Uppsala kommer sluta ett avtal om billigare busskort för personer som är 70 år och äldre. Det beslutade kommunstyrelsen idag. Satsningen är en del av Uppsala kommuns arbete för att bli en äldrevänlig kommun.

Uppsala kommun vill förbättra äldres möjligheter att leva ett hälsosamt liv och öka deras delaktighet i samhällslivet.

Som ett led i det arbetet kommer nu personer som är över 70 år att erbjudas seniorbusskort för 150 kronor i månaden från och med nästa år. I dag kostar motsvarande kort 460 kronor.

– Uppsala kommun vill förbättra vardagen för äldre personer i vår kommun. Vi gör denna unika satsning på billigare kollektivtrafik för att öka äldres möjlighet att delta i olika aktiviteter och sociala sammanhang oavsett tjocklek på plånboken, säger kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling (S).

Motverka ofrivillig ensamhet
– Denna satsning är en del av Uppsala kommuns arbete för att bli en äldrevänlig kommun. Vi vill motverka ofrivillig ensamhet bland äldre och även öka tillgänglighet till hälsofrämjande och sociala aktiviteter. Med seniorkortet erbjuds fler den möjligheten, säger Caroline Hoffstedt (S), kommunalråd och ordförande i äldrenämnden.

Kortet kommer att gälla fritt under dygnets lågtrafikerade timmar. Det vill säga fram till klockan 06.00 på morgonen, därefter mellan 09.00 och 15.00 dagtid samt efter klockan 19.00 på kvällen. Kortet kommer även att gälla under helger.

-Vi är glada för detta samarbete med Uppsala kommun och hoppas att de äldre invånarna får glädje av möjligheten till ännu mer prisvärda resor med UL-trafiken nästa år, under förutsättning att reserestriktionerna för denna riskgrupp har ändrats, säger Nikodemus Kyhlén, marknadschef Trafik och samhälle.

Kortet kommer att börja gälla från och med 1 januari 2021.

<<
____________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.