0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second


>>

Trots pandemin kommer det att bli en höst med ett gediget program på Bibliotek Uppsala. Flera av programpunkterna kommer att erbjudas digitalt med livesändningar och poddar.

Det händer mycket på Bibliotek Uppsala i höst för både vuxna, unga och barn. Dessutom sker en extra satsning för att möta publiken under rådande pandemi.

– Vi ska försöka anpassa programverksamheten så gott det går. Bibliotek Uppsala vill fortsätta vara en relevant plats där litteratur och samhällsfrågor diskuteras, trots pandemin, säger Madeleine Banks, producent.

De flesta programpunkter kommer att erbjuda ett begränsat antal platser som går att boka.

– I dagsläget får vi i och med restriktionerna endast plats med en liten publik på våra bibliotek. Så därför kommer vi att komplettera vissa program digitalt, antingen som livesändningar eller som poddar. Vissa program spelar vi in och lägger ut på webben.

Minibio och polisbesök
Bland höstens program märks författarsamtal med Anna Takanen, Elin Anna Labba och Ulrika Knutsson.

I oktober kommer även en av landets mest efterfrågade försvarsadvokater, Sargon de Basso, till Stadsbiblioteket för att berätta om sitt jobb och sitt liv. Ett annat spännande besök är polisen och författaren Simon Häggström som kommer till biblioteket i Storvreta i november.

För den yngre publiken kommer det bland annat att finnas minibio på Bälingebiblioteket och en mangaklubb på Gottsundabiblioteket. Mangaklubben kommer dessutom att få vara med och bestämma vilka böcker inom manga som ska köpas in. 

Svenskhetens villkor
Samtalsserien ”Svenskhetens villkor” drar igång i september. Där undersöks villkoren för att klassas som svensk ur olika perspektiv med bland andra aktivisten och författaren Lovette Jallow, journalisten Tanvir Mansur och skådespelaren Nina Rashid.

Samtalen leds av Patrick Konde, sakkunnig, som även kommer att hålla i en bokcirkel om Black Lives Matter. Först ut är författaren James Baldwin.

Flera bokcirklar kommer även att starta på Facebook för den som vill delta digitalt.

<<
___________________________________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.