0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

• FERIEJOBB • UNGDOMAR | Uppsala kommun (Uk)
»


Toalett målad i regnbågensfärger i Gränbyparken.
»
>>

Trots en ovanlig sommar där flera verksamheter har ställts in på grund av coronapandemin så lyckades Uppsala kommun, tillsammans med förvaltningar och bolag, ordna sommarjobb åt alla de niondeklassare som sökte.

Att kunna erbjuda skolungdomar ett första sommarjobb är viktigt för både de själva och samhället. Men i och med Corona-pandemin så var det osäkert om Uppsala kommun skulle lyckas få fram jobb till alla de 1 500 som sökte. 500 jobb föll bort, till exempel inom äldreomsorgen och stora arrangemang som O-ringen.

Men tack vare ett stort engagemang och lösningsfokus från olika förvaltningar och bolag inom kommunen så togs nya sommarjobb fram. Exempel på nya sommarjobb är placeringar på fritidsgårdar och fritidsklubbar, lokalvård, parkarbete, inom föreningslivet och på badbussar. Totalt har nu cirka 2 040 ungdomar blivit erbjudna jobb, inklusive sprint-elever, ett fåtal åk 7- och 8-elever och feriepraktik till funktionshindrade.

Några ungdomar fick chansen att sommarjobba på Uppsala brandförsvar, där de utöver målat övningsområdet, även fått prova på livet som brandman i form av att testa klippa bilar, skjuta vatten från släckbil och gå i kallrök. Några andra ungdomar fick chansen att sprida positiva värderingar då de målade Gränbyparkens offentliga toalett i regnbågsfärger för att visa på allas lika värde. Och i Stadsträdgården har ett gäng ungdomar hjälpt till med att bland annat rensa rabatter, måla och städa.

Tack till alla som bidragit till att ordna fram dessa jobb och tack till alla ungdomar som bidrar till att ta hand om vår kommun, skriver Uppsala kommun i ett pressmeddelande idag.

<<
______________________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk) | 2020-07-30

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.