0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

• SARS-COV2-PANDEMIN • SMITTA | Uppsala kommun (Uk)

»
» Uppsala kommun har sedan pandemins början regelbundet samlat in uppgifter om smittspridning från äldreomsorgens verksamheter. Uppgifterna används för analys och som beslutsunderlag till fortsatta åtgärder för att begränsa smitta bland äldre och sköra personer. Nu visar den sammanställda statistiken på fortsatt sjunkande antal smittade sedan toppen den 26 maj. Även andelen tillfrisknade inom äldreomsorgen ökar.

– Jag är försiktigt optimistisk inför att smittspridningen tycks avta inom äldreomsorgen. Det visar att åtgärderna vi satt in också har gett effekt. Jag vill rikta ett tack till personalen inom äldreomsorgen som gör ett fantastiskt jobb i en mycket svår situation, säger Caroline Hoffstedt (S), ordförande i äldrenämnden.

Äldrenämnden har under våren fattat beslut om en rad åtgärder för att begränsa smittspridningen inom äldreomsorgen. Förutom att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Region Uppsalas rutiner för exempelvis basal hygien, skyddsutrustning och provtagning har nämnden fattat beslut om såväl stängning som anpassning av verksamheter. Särskilda hemvårdsteam för Corona smittade brukare har införts liksom genomförande av utbildningsinsatser och förbättrade villkor för personalen. För att underlätta säkra kontakter med anhöriga har alternativa lösningar såsom plexiglasskärmar för utomhusbesök och videosamtal testats.

– Trots alla åtgärder och den positiva utveckling vi nu ser vill jag understryka att vi inte kan slappna av, varje nytt fall av smitta är även fortsättningsvis ett misslyckande. Vi måste fortsätta vara noga och följa rekommendationerna och riktlinjer som gäller. Det gäller alla, inte bara de som arbetar inom äldreomsorgen utan alla oss i samhället. Det är viktigt att tänka på att hur vi agerar nu kommer att ha betydelse för hur situationen utvecklas till hösten, avslutar Caroline Hoffstedt.

Statistik över smittspridningen inom äldreomsorgen finns nu publicerad på kommunens webbsida och kommer att uppdateras löpande. Där finns även mer information om de åtgärder och beslut som tagits inom bland annat kommunal vård och omsorg. «

___________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.