0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

• UPPSALA • BOLÄNDERNA | Uppsala kommun (Uk)
>>

|BILDEN: Före detta Bolandskolan är efter ombyggnad Utbildnings- och jobbcenters lokaler.

>>

Kulturnämnden och arbetsmarknadsnämnden har kommit överens om att teatersalen på Bolandskolan, som tidigare var en del av gamla Bolandskolans teaterprogram, ska få vara kvar för scenkonstverksamhet.

– Jag är glad att vi nu tillsammans hittat en lösning och kan göra denna satsning på scenkonst i kommunen som innebär att fler barn och unga kommer att både få uppleva professionella scenkonstföreställningar och lära sig att skapa teater själva. Likaså kommer lokalen att bli en efterlängtad tillgång för det fria kulturlivet, säger Linda Eskilsson (MP)

Scenlokalen kommer även att vara bokningsbar för det fria kulturlivet och föreningar som driver scenkonstverksamhet de tider den inte används för kulturförvaltningens verksamhet. 

– Teater väcker nyfikenhet och skapar förståelse hos barn och unga. Uppsalas teaterverksamhet fungerar också som en plattform för mångkulturella möten, demokratiska värderingar och lärande. Det är positivt att arbetsmarknadsnämnden har kunnat tillmötesgå kulturnämndens önskemål så att kulturförvaltningen kan fortsätta använda teatersalen för sin verksamhet, säger Mohamad Hassan (L), ordförande arbetsmarknadsnämnden.

Uppsala kulturskola kan med detta utveckla och utöka sin verksamhet och därmed erbjuda fler barn och unga teaterundervisning i kommunen. Teatersalen ligger i Utbildnings- och jobbcenters lokaler som är centralt placerad med goda kommunikationer från olika delar av kommunen.

Kommunen arbetar nu fram rutiner för hur lokalen kan nyttjas av kulturlivet och kommer att gå ut med information kring bokning av teatersalen till hösten.

<<
______________________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk) | 2020-06-22

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.