0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

• ÄLDRE • SARS-COV2-PANDEMIN | Förslag / Äldrenämnden i Uppsala kommun (Uk)

>>
>> Träffpunkter 65+ föreslås öppna åter 15 juni med vissa anpassningar efter en tids stängning. Förslaget till beslut behandlas i äldrenämnden i Uppsala kommun i morgon, torsdag den 11 juni.

Äldrenämnden i Uppsala kommun har i samråd med smittskyddsenheten vid Region Uppsala gjort bedömningen att en successiv återöppning av träffpunkterna bör kunna ske, om verksamheten anpassas utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– För mig är det viktigt att Uppsalas äldre kan fortsätta med fysisk motion och sociala kontakter även under den pågående pandemin. Därför vill vi erbjuda möjligheten att mötas vid våra träffpunkter igen, men under ordnade och smittsäkra former. Med tanke på att det nu är sommar och det finns möjlighet att ordna aktiviteter utomhus gör vi bedömningen att det går att genomföra verksamheten på ett säkert sätt, säger Caroline Hoffstedt (S), ordförande i äldrenämnden.

Öppningen av verksamheten gäller från 15 juni och fram till och med 30 september. Alla träffpunktsaktiviteter hålls utomhus. Personal finns på plats för att säkerställa att deltagarna håller avstånd. För att delta i aktiviteterna kommer föranmälan krävas så att personalen kan kontrollera att det inte samlas för mycket folk på en för liten yta. Utgångspunkten är att alla träffpunkter såväl i stadsdelarna som på landsbygden ska erbjuda aktiviteter några dagar i veckan för att deltagarna ska kunna undvika att resa med kollektivtrafiken.

Beslutet om att tillfälligt stänga träffpunkter 65+ fattades 18 mars 2020 för att minska risken för smittspridning av covid-19 och för att skydda kommuninvånare i riskgrupperna. Till grund för beslutet låg Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Uppsala kommun följer kontinuerligt rekommendationerna från relevanta myndigheter och är ständigt beredda att fatta nya beslut om det krävs.

<<
__________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.