0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

• BLACK LIVES MATTER-RÖRELSEN • SARS-COV2-PANDEMIN | Solidaritet / Smittorisk / UMLN – Uppsalamagasinet Luthagsnytt

>
>> Ännu en antirasistisk manifestation planeras i Uppsala. Nu är det torsdagen som är aktuell.
”Vi måste ut på gator och torg. Vi måste skrika ut den ilska och sorg vi har inom oss”, skriver arrangören Uppsalanätverket ”Stoppa marschen” på sin Facebooksida.

Under den gångna veckan har flera Black lives matter-demonstrationer genomförts i städer runt om i världen. Inte minst här i Sverige. Mot anledning av den pågående coronapandemin har demonstranterna fått hård kritik då de trotsat den tillåtna gränsen om max 50 personer. Bland annat har Uppsalaprofessorn Björn Olsen gått ut i intervjuer i olika medier och sagt att ”polisen borde inte ha gett demonstrationstillstånd under coronapandemin”.

Torsdagens demonstration kommer att bli den andra i Uppsala. Den första genomfördes redan i måndags – om än digitalt. Enligt arrangören ska demonstrationen utgå från Engelska parken och alla deltagare uppmanas att hålla distans.

På sin Facebooksida skriver man bland annat ”Vi samlas i solidaritet med folket som åter tagit till gatan för att söka upprättelse och rättvisa i relation till det rasistiska våld som den svarta befolkningen oavbrutet tvingas utstå”.

Människor som uttalar sig emot det valda tillfället (under rådande pandemi, red.), men som i övrigt solidariserar med Black lives matters-rörelsen uppmanas av Uppsalanätverket Stoppa marschen att istället:
rikta den här energin mot kommunen eller någon av de hundratals kommersiella institutioner de allt mer låter hålla öppna. Gå till någon av de platser där tusentals människor passerar eller befinner sig för sitt eget höga nöje istället för oss som går ut i solidaritet med de som inte ser några val förutom att kämpa här och nu.


|BILDEN »
Illustrationsbild från tidigare BLM-marsch i USA.

<<

______________________
Artikelförfattare: UMLN

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.