0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

• UPPSALA • STORA TORGET | Trygghet / Hållbarhet / Uppsala kommun (Uk)


Illustrationsbild.
>>
På lördag får Stora torget nytt utseende, med så kallad platsutveckling som kommer att pågå hela sommaren.

Platsutvecklingen blir i form av installationer med olivträd, konstgräs och pallkragar med perenner och tillhörande sittplatser. Torget utrustas även med sittmöbler, konstverk och ljusinstallationer. Det blir bland annat en paviljong för vila, som är konstruerad av återbrukat virke. Temat för platsutvecklingen är hållbarhet och trygghet. 

– Stora torget och hela innerstaden ska bli mer trivsamt och inbjuda till ett levande folkliv med aktivitet och fler mötesplatser. Vi har som mål att skapa en hållbar innerstad och här har vi valt ”återvinning” som tema. Det mesta som ställs ut är saker vi lånat från andra för att både hålla ner kostnader och visa möjligheterna att återanvända saker, säger Rickard Malmström, ordförande gatu- och samhällsmiljönämnden.

Syftet med platsutvecklingen är att göra Stora torget mer trivsamt, att stärka torgets identitet och visa vilka möjligheter platsen har att bli ännu mer trivsam. Den är också ett led i Uppsalas innerstadsstrategi, och den fortsatta utvecklingen av Stora torget som ska påbörjas 2022.  

Även under platsutvecklingen gäller social distans och att hålla sig hemma om man känner sig sjuk. Platsutvecklingen pågår 6 juni-6 september och har tillkommit i samarbete med bland annat Uppsala citysamverkan. 

<<
___________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.