0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

• SARS-COV2-PANDEMIN • EKONOMI | Krisstöd / RF–SISU


>> Idrotten behöver förlängt krisstöd. Specialidrottsförbundens sammanslagna uppskattade behov av ekonomiska konsekvenser för perioden juli till och med september är 1 260 miljoner kronor.

– Just nu går många mindre idrottsföreningar och även elitföreningar på knäna. Det handlar om föreningslivets överlevnad, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Idrottsrörelsen har tilldelats 500 miljoner i krisstöd för ekonomiska förluster under perioden 12 mars till 30 juni. Under samma period har föreningar och förbund sökt krisstöd för 1,3 miljarder kronor. Fortsätter pandemi uppskattas den ekonomiska konsekvensen för idrottsrörelsen bli ytterligare 1,26 miljarder kronor för perioden från juli till och med september.

– Mer än hälften av summan är små föreningar som tappar intäkter när marknader eller cuper de arrangerar ställs in. Andra idrottsföreningar tappar intäkter när de inte kan ha publik på elitmatcher eller står som arrangörer av stora evenemang med många deltagare som tvingats ställa in. I totalbeloppet ingår även specialidrottsförbundens tapp av intäkter som dock bedöms vara lägre än 100 miljoner kronor. Föreningslivet behöver förlängt stöd för att kunna fortsätta verksamheten, säger Björn Eriksson.

Bra idrott gör skillnad. Ungdomar som är engagerade i en idrottsförening känner sig mindre pressade, okoncentrerade och nedstämda än ungdomar som inte deltar i någon idrottsförening. De lämnar grundskolan med bättre betyg

– Vi förstår att pengarna inte räcker till allt. Det svenska samhället har inte råd att riskera att idrottsföreningarna inte klarar av att fortsätta erbjuda den gemenskap och de aktiviteter som får våra unga att må bättre, avslutar Björn Eriksson.

Lästips:
Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson har idag även skrivit en debattartikel publicerad i Dagens samhälle. Observera att länken endast är aktiv så länge som Dagens samhälle tillåter det.

<<
_______________________
Artikelförfattare: RF–SISU

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.