0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

• SARS.-COV2-PANDEMIN • INTENSIVVÅRD | Akademiska sjukhuset (UAS) / SVT Nyheter Uppsala / UMLN>>
Dubbelt så många patienter intensivvårdas just nu jämfört med för bara några veckor sedan. ”Det funkar inte att leva på som vanligt”, säger Mikael Köhler, hälso- och sjukvårdsdirektör till SVT Nyheter Uppsala.

Den18 april intensivvårdades det hittills högsta antalet covid-19-patienter i regionen (26 stycken). Därefter gick antalet som fick intensivvård ner till, som lägst, 9 patienter den 14 maj.

Men den senaste tiden har det alltså börjat att peka uppåt igen, var SVT Nyheter Uppsala först att rapportera.

I dag intensivvårdas 17 personer för sars-cov2-viruset. Ytterligare en patient som vårdas på intensiven misstänks dessutom vara smittad av viruset.

– Jag är orolig över att det blivit så här. Det kan mycket väl bero på att vi börjat slappna av för mycket, säger Mikael Köhler.

Mikael Köhler menar att det faktum att Region Uppsala först har haft en topp och sedan en nedgång, för att sedan ha en uppgång igen vad gäller antalet intensivvårdade, det är en trend som gör att Regionen skiljer sig mot andra regioner.

– Vi har ett större behov av intensivvård här jämfört med andra. Vi har ett lokalt problem och det kräver en lokal anpassning i form av en fortsatt strikt hållning till restriktionerna, avslutar Mikael Köhler.

<<
____________________________________________
Artikelförfattare: SVT Nyheter Uppsala / re.r. UMLN

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.